Oldal működése

 

Az Exiap egy átlátható, nemzetközi pénzátutalási szolgáltatásokat összehasonlító weboldal és blog. Pénzátutalási összehasonlító táblázatainkat alapértelmezés szerint a legalacsonyabbtól a legmagasabb költségig rendezzük, figyelembe véve az átutalási díjakat és az átváltási árfolyamokat. Az ilyen összehasonlítás azért szükséges, mivel a szolgáltatók gyakran "alacsony" vagy "nulla" átutalási díjat hirdetnek, de a valóságban az árfolyamhoz felárat is hozzáadhatnak. Ez pedig azt jelenti, hogy a tranzakciók drágábbak lesznek, mint azt elsőre gondolhatnánk. A teljes költség (díjak + átváltási árfolyamok) áttekintésével könnyebben eldöntheted, hogy melyik szolgáltatás lehet a megfelelő a számodra.

**Az Exiap egy átlátható, nemzetközi pénzátutalási szolgáltatásokat összehasonlító weboldal és blog. Pénzátutalási összehasonlító táblázatainkat alapértelmezés szerint a legalacsonyabbtól a legmagasabb költségig rendezzük, figyelembe véve az átutalási díjakat és az átváltási árfolyamokat. Az ilyen összehasonlítás azért szükséges, mivel a szolgáltatók gyakran "alacsony" vagy "nulla" átutalási díjat hirdetnek, de a valóságban az árfolyamhoz felárat is hozzáadhatnak. Ez pedig azt jelenti, hogy a tranzakciók drágábbak lesznek, mint azt elsőre gondolhatnánk. A teljes költség (díjak + átváltási árfolyamok) áttekintésével könnyebben eldöntheted, hogy melyik szolgáltatás lehet a megfelelő a számodra.

A nemzetközi pénzátutalási szolgáltatásokat nyújtó Wise 2021-ben vásárolta fel az Exiapot. A Wise megalapításának a célja részben az volt, hogy átláthatóságot teremtsen az iparágban. Ehhez egy olyan árképzési modellt használunk, amely világosan megmutatja a felhasználóknak az átutalások teljes költségét. A Wise továbbra is elkötelezett az Exiap átláthatóságának megőrzése mellett, így a Wise ajánlata ugyanolyan folyamaton megy keresztül, mint az összehasonlító táblázatokban szereplő többi szolgáltatóé. Ez azt jelenti, hogy amikor a Wise a legolcsóbb, akkor a táblázat élén áll, amikor pedig nem, akkor hátrább szerepel a rangsorban. Ez ilyen egyszerű.

Van még néhány fontos dolog, amit az Exiapról tudni kell, ezért kérünk, olvass tovább.

Összehasonlító jogi nyilatkozat 

 • Az összehasonlító táblázat megmutatja, hogy mennyibe kerül a megadott pénznemek közötti nemzetközi pénzküldés az általunk felsorolt szolgáltatók segítségével. Továbbá láthatod azt is, hogy mekkora összeget kap majd a kedvezményezett.
 • Az összehasonlítások eredményét alapértelmezés szerint az általad választott pénznemben adjuk meg, és a legalacsonyabbtól legmagasabb költségig rendezzük.
 • Az árak összehasonlítását a szolgáltatóktól gyűjtött adatokra alapozzuk. Az adatokat kétféleképpen gyűjtjük:
  1) A partnerek bizonyos szerződéses megállapodások részeként megosztják velünk adataikat. Ezek az adatok jellemzően közel valós idejűek.
  2) A mintához használt adatokat a szolgáltatók webhelyeiről vesszük meghatározott időpontokban. Ez azt jelenti, hogy azok pontatlanok lehetnek, mivel a díjakat a múltban gyűjtött mintaadatok alapján becsüljük meg. Ezt azért tesszük, mivel időnként ez az egyetlen módja annak, hogy néhány szolgáltatót megjeleníthessünk a táblázatunkban abban az esetben, ha nincs valós idejű alternatíva. Csak olyan nagy márkák adatait becsüljük így meg, amelyekkel nem állunk partnerségben. Ez pedig azért van így, mivel megértjük, hogy a felhasználók olyan márkákat szeretnének összehasonlítani, amelyeket ismernek és amelyekben megbíznak. 
 • Csak a bankok közötti átutalásokat hasonlítjuk össze, és azokban az esetekben, amikor egy szolgáltatónak van fizetős és ingyenes csomagja is, akkor az utóbbit használjuk.
 • Nem hasonlítjuk össze az összes elérhető pénzátutalási szolgáltatót. Ennek az oka az, hogy egyszerűen túl sokan vannak, és a weboldalunkra való felvételük és jelenlétük fenntartása költségekkel jár. Ezért bizonyos irányadó kritériumok alapján döntünk arról, hogy mely szolgáltatókat vesszük fel az összehasonlításokba. Ez segít abban, hogy a szolgáltatók relevánsak legyenek a számodra, és megfeleljenek az Exiap által végzett összehasonlítás típusának. Lentebb megnézheted, hogy melyek ezek a kritériumok.
 • Nem habozunk az összehasonlító táblázatban felsorolni olyan szolgáltatókat, amelyek egy adott nemzetközi átutalás esetében olcsóbb opciót kínálnak, mint a Wise.

  A partnerek felvételének irányadó feltételei

 • A partnerek számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy bemutassák az árképzési módszerüket. Az eredményeket pedig átláthatóan megjelenítjük az árakat összehasonlító táblázatban.
 • A partnereknek képesnek kell lenniük arra, hogy az általunk meghatározott küszöbértékeknek megfelelő kereskedelmi feltételeket kínáljanak számunkra. Az Exiap a felhasználók számára ingyenes, de a weboldal működtetése költségekkel jár. Az Exiap a partnerektől kapott jutalékokból működik.
 • A partnerek működésének megalapozottnak és az ügyfelek számára relevánsnak kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy meg kell felelniük a következő feltételeknek: legalább 4 éve működnek, legalább 15.000 havi keresési volumennel rendelkeznek, és több mint 2000 értékelést kaptak a Trustpiloton.

Lehetséges, hogy olyan szolgáltatókat is felsorolunk, akikkel nem állunk partnerségben, hiszen megértjük, hogy a felhasználók az általuk ismert nagy márkákat is szeretnék látni az összehasonlításba. Előfordulhat, hogy ezek a szolgáltatók nem rendelkeznek partneri programmal, vagy nem hajlandóak velünk együttműködni. A listára való felvételük inkább eseti alapon történik, mivel az adatok összegyűjtése idő- és erőforrás-igényes. Általában egy ilyen szolgáltatónak legalább 1.000.000 havi keresési volumennel kell rendelkeznie.

Általános információ

 • Nincs devizakereskedés. Az Exiap csak egy összehasonlító weboldal, és nem devizakereskedési platform. 
 • Nem nyújtunk pénzügyi tanácsadást. Az Exiap oldalán található információk nem minősülnek pénzügyi tanácsadásnak. Inkább kutatáson alapulnak, mint személyre szabott, magánszemélyeknek szóló tanácsadáson. Mindig konzultálj képzett pénzügyi tanácsadóval, mielőtt az Exiap tartalma alapján bármilyen lépést tennél vagy attól tartózkodnál.
 • Nincs szavatosság. Kérünk, hogy vedd figyelembe, hogy az Exiap weboldal használata során a megadott információkat saját felelősségedre használod, és nem vállalunk felelősséget arra az esetre, ha a dolgok rosszul alakulnak. Bár ésszerű erőfeszítéseket teszünk az Exiap weboldalon található információk frissítése érdekében, nem vállalunk semmilyen kifejezett vagy hallgatólagos képviseletet, szavatosságot vagy garanciát arra vonatkozóan, hogy a weboldal tartalma pontos, teljes vagy naprakész, és KIZÁRUNK MINDEN KIFEJEZETT GARANCIÁT AZ ELADHATÓSÁGRA VAGY ARRA VONATKOZÓAN, HOGY AZ MEGFELEL EGY ADOTT CÉLRA TÖRTÉNŐ ALKALMAZÁSNAK. Bár ésszerű erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a közzététel időpontjában pontos termék- és szolgáltatói információkat adjunk, a termékek és ajánlatok árát és feltételeit a szolgáltatók akár a publikálást követő rövid időn belül is megváltoztathatják. Éppen ezért mindig ellenőrizd a szolgáltató hivatalos weboldalán található információkat. Nem vállalunk semmilyen garanciát arra vonatkozóan sem, hogy a Weboldal megszakítás- vagy hibamentesen működik, illetve, hogy mentes a vírusoktól vagy más káros elemektől. 

Harmadik felek tartalmai 

 • Időnként más weboldalakra mutató linkeket is elhelyezünk az oldalon, azonban azok tartalmáért nem vállalunk felelősséget.

 • A weboldalon közzétett tartalmak egy része a mi megbízásunkból készült, de független vállalkozók munkája. Ezek a vállalkozók nem a Wise alkalmazottai, dolgozói, ügynökei vagy partnerei, és nem is tekintik magukat annak. Ezen független vállalkozók által közzétett információkat és tartalmakat nem ellenőriztük vagy hagytuk jóvá, és nem képviselik a mi véleményünket.

  Egyéb rendelkezések 

 • Nem áll fenn Szerződéses vagy Bizalmi kapcsolat. Kifejezetten kizárunk minden szerződéses vagy bizalmi kapcsolatot veled az Exiap weboldal tartalma alapján, és semmilyen célból nem hivatkozhatsz erre.

 • Nem vizsgáljuk a Weboldalon említett szolgáltatók cégek fizetőképességét.

Partneri jogi nyilatkozat

 • A weboldalon található linkek egy része partneri link, ami azt jelenti, hogy jutalékot kaphatunk, ha azokra rákattintasz és vásárolsz. Azonban kérünk, vedd figyelembe, hogy ez nem befolyásolja az értékeléseinket, és nem jár költségekkel a számodra.