Revolut Vs Wise

A Wise és a Revolut 2011 és 2015 óta jelen vannak a pénzügyi szolgáltatások terén, mindketten célul tűzték ki, hogy megkönnyítsék az embereknek a külföldi pénzküldést és fogadást. Ezen túlmenően, mindkét platform személyes és üzleti számlákat is kínál az ügyfeleknek, és számos hasznos funkciót nyújtanak, amelyek időt és pénzt takaríthatnak meg. A Wise és a Revolut megbízható és állandóan fejlődő szolgáltatók, akik folyamatosan új funkciókat és szolgáltatásokat vezetnek be.

A kérdés viszont az, hogy a te igényeidhez melyik platform illeszkedik jobban.

Ebben a cikkben részletesen összehasonlítjuk a Revolutot és a Wise-ot, hogy megtudd melyik a legjobb választás számodra.

Látogass el a Wise oldaláraLátogass el a Revolut oldalára

Revolut vagy Wise: fej fej mellett

Ezen táblázat alapján megvizsgáljuk mindkét szolgáltató legfontosabb funkcióit. A funkció oszlopban szereplő tulajdonságokat szemlézzük és tüntetjük fel, hogy melyik szolgáltatónál találhatóak meg vagy hiányoznak.

FunkciókWise Revolut 
Regisztrációs díjX
Bankszámla adatok igénylése
Banki engedélyX
Forint alapú számla
Közös tulajdonú számla
Megtakarítási kamatlábXx
Költségvetési funkció
Bankkártya kibocsátás díjaX
Virtuális kártya 
Több deviza egyenlegből történő levonás/váltás kártyás fizetésnélX
Business fiók
Befektetés, kriptovalutaX

A Wise és a Revolut közötti fő különbségek a regisztrációs díj, a banki engedély, a forint alapú számla és a több deviza egyenlegből történő levonás lehetősége.

A Wise ingyenes regisztrációt kínál, nem rendelkezik banki engedéllyel, forint alapú számlát lehet létrehozni, és lehetőség van több deviza egyenlegből történő levonásra.

A Revolut regisztrációs díjjal rendelkezik, banki engedéllyel működik és nem engedi a több deviza egyenlegből történő levonást kártyás fizetések során.

Mindkét szolgáltatónál van lehetőség bankszámla adatok igénylésére, közös tulajdonú számla létrehozására, virtuális kártya használatára és business fiók létrehozására.

Látogass el a Wise oldaláraLátogass el a Revolut oldalára

A lényeges elemek

Az alábbi táblázatban összehasonlítjuk a Revolut és a Wise (korábban TransferWise) pénzügyi szolgáltatásait, hogy könnyebben dönthess, melyik a jobb választás számodra. Megvizsgáljuk a regisztrációs díjat, a gyorsaságot, a szolgáltatásokat, a biztonságot és a Trustpilot értékeléseket.

Mivel a Revolutnak többféle csomagja érhető el eltérő díjakkal, most a táblázatban a Revolut Standard verzióját hasonlítjuk össze. Fontos megjegyezni, hogy az árak és funkciók változhatnak a választott Revolut csomagtól függően.


WiseRevolut
Díjak
Regisztrációs díjNincsNincs
Bankszámla adatok igénylésének díjaNincsNincs
Bankkártya díjaAz első kártya díja 2390 forint, de nincs további kézbesítési költség. Azután nincs éves kártyadíj.Az első kártya ingyenes, de a kézbesítésért fizetni kell, ami körülbelül 2100 forint. Azután nincs éves kártyadíj.
Virtuális kártyadíj 

Nincs. Legfeljebb 3 virtuális kártyát kérhetsz, és mindegyiküknél kérheted a kártyaadatok cseréjét.Nincs. Két virtuális kártya típus áll rendelkezésre: az egyszer használatos, melynek adatai minden vásárlás után automatikusan változnak, és legfeljebb 20 aktív virtuális kártyát tarthatsz egyszerre.
A számlákra feltölthető összegek díjaA feltöltés ingyenes banki átutalás esetén; bankkártyás feltöltés esetén a rendszer díjat számol fel.Bankkártyával és online átutalással ingyenesen lehet feltölteni a számlákat (céges, hitelkártyák és néhány külföldi kártya esetén esetleg lehet díj).
Havi készpénzfelvétel díjaHavonta 200EUR/200GBP megfelelő forint összegig ingyenes a felvétel, afelett 1,75%. Vagy az első kettő felvétel ingyenes.Havonta 75,000 Ft-ig ingyenes, afelett 2%. Vagy az első 5 felvétel ingyenes.
Váltás díjaMindig van egy kezdeti díj a váltásra, ami 0,42%-ról indul, de nagyobb összegek esetén ez a költség csökken. Ezek a költségek előre kalkulálhatók, és az összeg nagyságától függnek.Munkanapokon az első 1,000 font (kb. 350,000 forint) ingyenesen váltódik át devizára, azután 0,5% díjat számolnak fel. Hétvégén minden devizaváltásnál 1% plusz díjat számítanak fel. 
Utalási díjakA Wise platformon lehetőség van díjmentesen forintot kiutalni, ha rendelkezel forint egyenleggel. Emellett más deviza egyenlegeidből is ingyenes a kiutalás, ha az adott devizában történik (például euró vagy angol font). A díjak pontos részleteit a Wise kalkulátor oldalán találod. Fontos megjegyezni, hogy ha valutaváltás is szükséges, akkor a váltási díj is hozzáadódik.A helyi utalások díjmentesek. Tehát, ha magyarországi címmel regisztráltál a Revolut-ra, akkor a forint deviza utalások ingyenesek lesznek. Az eurós utalások díjmentesek a SEPA országok között. A SEPA régiókön kívüli utalások esetén az első díjmentes, utána pedig 150 forintot számolnak fel utalásonként. SWIFT utalások során a dolláros tranzakciók esetén egy fix 1500 forintos díj van, míg a többi valutájú utalásoknál 2000 forintot számolnak fel.
GyorsaságHa hagyományos átutalást indítasz, általában legfeljebb 24 órán belül, de legtöbbször csak 2 munkanapon belül váltjuk át a pénzed. Ha bármilyen probléma adódik, azonnal értesítünk. Ha a Wise-számládon lévő pénzt cseréled devizák között, az azonnali.A többi Revolut-felhasználónak történő fizetés és a kártyás fizetés azonnali. A kártyákra történő átvitel általában néhány percet vesz igénybe, de akár 30 percig is eltarthat. A nemzetközi átutalások akár 3-5 munkanapot is igénybe vehetnek, mire megérkeznek a címzett számlájára.
Szolgáltatás
Elérhető valuták 40+ különböző valuta29+ különböző valuta
Több deviza egyenlegből történő levonás/váltás kártyás fizetésnélNem, csak egyetlen deviza egyenleget lehet egy időben használni.Igen, több deviza egyenleget is meg tud terhelni, valamint átváltani.
Business számlaIgenIgen
BiztonságA Wise teljes mértékben az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága (FCA) által szabályozott és engedélyezett. A vállalat nyilvánosan jegyzett társaság a Londoni Értéktőzsde (LSE) listáján. Több mint 15 millió ügyfél bízik a Wise-ban, és havonta több mint 9 milliárd GBP-t mozgatnak nemzetközileg.A Revolut egy bejegyzett bank és az ott tartott pénzeszközök FDIC-biztosítással rendelkeznek a szabályzatban meghatározott maximum 250 000 USD-ig.
Trustpilot értékelések4,2 csillag, 83% 5 csillagos értékelés, 195,480 vélemény alapján4,3 csillag, 75% 5 csillagos vélemény, 142,098 vélemény alapján

A Wise és a Revolut olyan pénzügyi szolgáltatások, amelyek számos lehetőséget kínálnak a nemzetközi pénzügyek intézésére és a pénzkezelésre.

Mindkét szolgáltatás széles körű funkciókat kínál, azonban különböző árak és díjak mellett. Az lenti összefoglalóban pontokban összegezzük a táblázat információit:

Díjak:

 • Mind a Wise, mind a Revolut regisztrációs díj nélküli.

 • A Wise-nál az első fizikai kártya díja 2390 forint, míg a Revolut-nál az első kártya ingyenes, de van egy körülbelül 2100 forintos kézbesítési díj.
 • A számlákra feltölthető összegek ingyenesek banki átutalás esetén mindkét szolgáltatásnál, de bankkártyás feltöltés esetén a Wise rendszer díjat számol fel, míg a Revolut esetében néhány külföldi kártya esetén lehet díj.

 • A havi készpénzfelvétel díja eltérő: a Wise-nál havonta 200EUR/200GBP ingyenes, azután 1,75%, vagy az első két felvétel ingyenes, míg a Revolut-nál havonta 75,000 Ft-ig ingyenes, azután 2%, vagy az első 5 felvétel ingyenes.

 • A valutaváltás díja is különbözik: a Wise-nál mindig van kezdeti díj (0,42%-tól indul), míg a Revolut-nál az első 1,000 font (kb. 350,000 forint) havonta ingyenesen váltódik át, azután 0,5% díj, hétvégén pedig mindig 1% plusz díj.

 • Az átutalási díjak különbözőek: a Wise-nál forintot díjmentesen utalhatsz, ha rendelkezel forint egyenleggel, de más devizában az átváltási díj hozzáadódik. A Revolutnál a helyi utalások és az eurós SEPA régiók közötti utalások díjmentesek, de SWIFT utalások esetén díjat számolnak fel (összegtől függ).

Gyorsaság:

 • Mindkét szolgáltatás esetében az átutalások általában gyorsak, de a Revolutnál a kártyákra történő átvitel néhány percet vehet igénybe, míg a nemzetközi átutalások akár 3-5 munkanapot is igénybe vehetnek.

Szolgáltatás:

 • A Wise és Revolut 20+ valutát kínál ügyfeleinek, de a Wise többféle deviza számlát kínál.
 • Mindkét szolgáltatónál elérhető a business számla.

Biztonság:

 • A Wise-ot teljes mértékben az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága (FCA) szabályozza és engedélyezi, míg a Revolut egy bejegyzett bank, és a pénzeszközök FDIC-biztosítással védettek.

Trustpilot Értékelések:

 • A Wise-nek 4,2 csillagos értékelése van, 83%-a 5 csillagos vélemény, 195,480 vélemény alapján.

 • A Revolutnak 4,3 csillagos értékelése van, 75%-a 5 csillagos vélemény, 142,098 vélemény alapján.

Pro és kontra 

WiseRevolut

✅ Nincs feláras árfolyam.


✅ Gyors pénzátutalás egyes tranzakciókhoz
✅ 40+ elérhető valuta


✅ Magyar bankszámla


✅  A Wise árfolyam a közepes piaci árfolyamon alapul, így a legjobb árfolyamot kapod.

✅Különböző fiókszintek a különböző ügyféligényeknek megfelelően
✅ Több valuta megtartása és kezelése
✅ Befektetési és megtakarítási termékek állnak rendelkezésre
✅ Minden számlaszinthez tartozik néhány ingyenes tranzakció
✅ Junior fiókok gyerekeknek

❌A Wise nem fogad el készpénzes vagy csekkel történő átutalást.
❌ A címzettek nem kaphatnak pénzt készpénzben. Pénzt csak bankszámlára lehet utalni.

❌Nincs lehetőség készpénzes házhoz szállításra

❌Az összes funkció feloldásához havonta extrát kell fizetni
❌ A méltányos használat díja felmerülhet, ami növeli a tranzakciós költségeket

❌ Készpénzes feltöltésre nincs lehetőség

Látogass el a Wise oldaláraLátogass el a Revolut oldalára

Wise Vs Revolut: A konklúzió

Mind a Wise, mind a Revolut kiváló pénzügyi szolgáltatásokat kínál, de választásod a személyes igényeidtől és prioritásaidtól függ. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a két szolgáltató előnyeit és hátrányait:

A Revolut lehetőséget kínál kriptovaluta és részvényekbe való befektetésre, és az ingyenes csomag mellett fizetett előfizetéseket is kínál, melyek nagyobb rugalmasságot és további előnyöket, mint például utazási biztosítást. A Revolut Standard és Premium csomagjai további kifizetési előnyöket biztosítanak. Azonban kevesebb országban működik, mint a Wise, és kevesebb devizát támogat.

A Wise egy megbízható pénzügyi szolgáltatás, amely gyors, közepes piaci árfolyamon alapuló átváltást és nemzetközi pénzátutalást kínál, több mint 40 különböző valutával. Ugyanakkor csak bankszámlák közötti átutalást tesz lehetővé, és nincs lehetőség készpénzes házhoz szállításra vagy csekkel történő átutalásra.

Ha valutaváltás és pénzátutalás a fő szempont, a Wise ideális választás lehet az átlátható díjakkal, széles devizatámogatással és a hétvégi tranzakciós díjak hiányával. Másrészről, ha kriptovalutában és részvényekben való befektetés is fontos, a Revolut kínálhat jobb lehetőségeket.

Látogass el a Wise oldaláraLátogass el a Revolut oldalára

Revolut és Wise: cégtörténet

Revolut: A Revolut 2015-ben alapított pénzügyi szolgáltatás, amely az évek során dinamikusan fejlődött. A vállalkozás már az első évben átlépte az első 100 ezer ügyfél számát. 2017-ben tovább bővítették szolgáltatásaikat, és bevezették a Revolut Business-t, a Revolut Premium-ot és a kriptokereskedelmet. A vállalat európai banki engedélyt szerzett 2018-ban, és megjelent a Revolut Metal is.

Az év további részében, 2019-ben, a Revolut újabb országokban terjeszkedett, és bevezette a Kereskedési és Jótékonyság funkciókat. 2020-ban a tevékenységüket az Egyesült Államokra és Japánra is kiterjesztették, és jelentős tőkebefektetéseket gyűjtöttek be. 2021-ben további fejlesztéseket hajtottak végre, például a Revolut Szállások szolgáltatás indítását és a Fizetéselőleg funkciót.

A Revolut folyamatosan növekszik és innovál, hogy megkönnyítse az ügyfelek pénzügyeinek kezelését és nemzetközi tranzakcióit.

Wise: A Wise egy 2011-ben született globális pénzügyi vállalkozás. A cég küldetése, hogy újradefiniálja azt, ahogyan világszerte pénzt küldünk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pénzátutalás nemcsak hatékony, hanem megfizethető, gyors és felhasználóbarát is. Ugyanakkor, a Wise biztonságos és transzparens módon nyújtja mindezt. Sokatmondó az, hogy immár 11 millió magánszemély és vállalkozás több mint 6 milliárd eurót mozgatott meg a platformon. A Wise kezdetben csak pénzátutalási szolgáltatás volt, később azonban a szolgáltatások köre három kulcsfontosságú területtel bővült. A Wise a FCA (Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága) felügyelet alatt áll, így használata biztonságos.

A Wise hatalmas ügyfélbázissal büszkélkedhet, több mint 10 millió elégedett ügyféllel és majdnem 5,000 dolgozóval. Ez a szám jelzi, hogy az emberek és vállalatok egyaránt megbíznak a Wise szolgáltatásaiban. Nemzetközi szinten is elismert vállalkozás, mivel több mint 17 bank és több mint 400,000 vállalkozás használja a Wise-ot pénzügyi partnerként.

Nemzetközileg utalás menete

A Revolut használatához online vagy az alkalmazásban kell létrehoznod egy fiókot. Alap fiókot ingyenesen regisztrálhatsz, vagy akár váltani tudsz fizetős csomagra, ami további funkciókat kínál.

Miután van egy fiókod, a következő lépésekkel tudsz nemzetközi fizetést végrehajtani a Revoluttal:

 1. Lépj be a fiókodba vagy nyisd meg a Revolut alkalmazást.
 2. Kattints a Fizetések menüpontra, aztán az Átutalásokra.
 3. Kattints a Küldésre, az Újra, és adj hozzá egy banki címzettet.
 4. Add meg a banki átutalási részleteket a címzett számára.
 5. Kattints a címzettre, válaszd ki a küldeni kívánt valutát és add meg az összeget.
 6. Adj meg egy fizetési referenciát.
 7. Kattints a Tovább gombra, hogy lásd az átutalási részleteket és a becsült érkezési időt.

A Wise használatához létre kell hoznod egy fiókot és attól függően, hogy milyen típusú utalásokat szeretnél csinálni, lehet, hogy szükséges lesz személyazonnosságod igazolása.

Miután a fiókod működik és készen áll, online és a Wise alkalmazásban is indíthatsz utalásokat:

 1. Lépj be a fiókodba.
 2. Add meg, mennyit szeretnél átutalni, vagy mennyit kell kapnia a címzettnek.
 3. Add meg a címzett adatait - bankszámlaszámot vagy e-mailt.
 4. Ellenőrizd az adatokat.
 5. Finanszírozd a fizetést kártyával vagy banki átutalással.
 6. Erősítsd meg, és a pénzed úton lesz.

A Wise átutalások a Wise helyi bankfiókjain keresztül történnek, így gyorsabban érkeznek meg és nincsenek közvetítői díjak. Valójában nincs pénzmozgás határokon át, így a legtöbb esetben gyorsabb és olcsóbb a hagyományos nemzetközi banki utalásoknál.

H2: Wise Vs Revolut díjak

A lenti összefoglaló táblázatunk lehetővé teszi, hogy könnyen összehasonlítsd a Wise és a Revolut díjszabását, és kiválaszd a saját igényeiknek legmegfelelőbb szolgáltatást.

Díjak

WiseRevolut
Regisztrációs díjNincsNincs
Bankszámla adatok igénylésének díjaNincsNincs
Bankkártya díjaAz első kártya díja 2390 forint, de nincs további kézbesítési költség. Azután nincs éves kártyadíj.Az első kártya ingyenes, de a kézbesítésért fizetni kell, ami körülbelül 2100 forint. Azután nincs éves kártyadíj.
Virtuális kártyadíj 

Nincs. Legfeljebb 3 virtuális kártyát kérhetsz, és mindegyiküknél kérheted a kártyaadatok cseréjét.Nincs. Két virtuális kártya típus áll rendelkezésre: az egyszer használatos, melynek adatai minden vásárlás után automatikusan változnak, és legfeljebb 20 aktív virtuális kártyát tarthatsz egyszerre.
A számlákra feltölthető összegek díjaA feltöltés ingyenes banki átutalás esetén; bankkártyás feltöltés esetén a rendszer díjat számol fel.Bankkártyával és online átutalással ingyenesen lehet feltölteni a számlákat (céges, hitelkártyák és néhány külföldi kártya esetén esetleg lehet díj).
Havi készpénzfelvétel díjaHavonta 200EUR/200GBP megfelelő forint összegig ingyenes a felvétel, afelett 1,75%. Vagy az első kettő felvétel ingyenes.Havonta 75 000 Ft-ig ingyenes, afelett 2%. Vagy az első 5 felvétel ingyenes.
Váltás díjaMindig van egy kezdeti díj a váltásra, ami 0,42%-ról indul, de nagyobb összegek esetén ez a költség csökken. Ezek a költségek előre kalkulálhatók, és az összeg nagyságától függnek.Munkanapokon az első 1000 font (kb. 350 000 forint) ingyenesen váltódik át devizára, azután 0,5% díjat számolnak fel. Hétvégén minden devizaváltásnál 1% plusz díjat számítanak fel. 
Utalási díjakA Wise platformon lehetőség van díjmentesen forintot kiutalni, ha rendelkezel forint egyenleggel. Emellett más deviza egyenlegeidből is ingyenes a kiutalás, ha az adott devizában történik (például euró vagy angol font). A díjak pontos részleteit a Wise kalkulátor oldalán találod. Fontos megjegyezni, hogy ha valutaváltás is szükséges, akkor a váltási díj is hozzáadódik.A helyi utalások díjmentesek. Tehát, ha magyarországi címmel regisztráltál a Revolut-ra, akkor a forint deviza utalások ingyenesek lesznek. Az eurós utalások díjmentesek a SEPA országok között. A SEPA régiókön kívüli utalások esetén az első díjmentes, utána pedig 150 forintot számolnak fel utalásonként. SWIFT utalások során a dolláros tranzakciók esetén egy fix 1500 forintos díj van, míg a többi valutájú utalásoknál 2000 forintot számolnak fel.

Összefoglalva:

 • Regisztrációs díj: Egyik szolgáltatásnál sincs regisztrációs díj.

 • Bankszámla adatok igénylésének díja: Egyik szolgáltatásnál sincs díj a bankszámla adatok igényléséért.

 • Bankkártya díja: A Wise-nál az első bankkártya díja 2390 forint, de nincs éves kártyadíj. A Revolut-nál az első kártya ingyenes, de a kézbesítésért fizetni kell (körülbelül 2100 forint), és nincs éves kártyadíj.

 • Virtuális kártyadíj: Egyik szolgáltatásnál since virtuális kártyadíj.

 • Számlákra feltölthető összegek díja: A Wise-nál az ingyenes feltöltés banki átutalás esetén, de bankkártyás feltöltés esetén költségeket vonhat maga után. A Revolut-nál bankkártyával és online átutalással történő feltöltés ingyenes, de néhány esetben lehet díj.

 • Havi készpénzfelvétel díja: A Wise-nál havonta 200EUR/200GBP megfelelő forint összegig ingyenes a felvétel, afelett 1,75%, vagy az első kettő felvétel ingyenes. A Revolut-nál havonta 75 000 Ft-ig ingyenes, afelett 2%, vagy az első 5 felvétel ingyenes.

 • Váltás díja: A Wise-nál a váltás kezdeti díját az összeg nagysága határozza meg (0,42%-tól indul). A Revolut-nál az első 1000 font (kb. 350 000 forint) ingyenesen váltható át devizára, azután 0,5% díj érvényes. Hétvégén minden devizaváltásnál plusz 1% díj adódik hozzá utalásod díjához.

 • Utalási díjak: A Wise-nál lehetőség van díjmentesen forintot kiutalni, ha rendelkezel forint egyenleggel. Más deviza egyenlegek esetén a díjak a Wise kalkulátor oldalán találhatók. A Revolut-nál helyi utalások díjmentesek, SEPA régiók közötti eurós utalások is díjmentesek. SEPA régiókon kívüli utalásoknál az első díjmentes, utána 150 forint utalásonként. SWIFT utalásoknál dolláros tranzakciók esetén 1500 forint fix díj, többi valutánál 2000 forint.

Wise Vs Revolut: melyik olcsóbb? 

Amount & CurrencyWise átváltási díjRevolut átváltási díjMelyik olcsóbb?
HUF>1000 USD12.73 USD0 USDRevolut
HUF>5000 USD47.2319.03 USDRevolut
HUF>1000 EUR9.63 EUR0 EURRevolut
HUF> 5000 EUR46.49 EUR€19.31 Revolut
Utalj a Wise-alUtalj a Revolut-tal

Revolut vagy Wise: melyik gyorsabb?

Az átutalás sebessége nagyban függ attól, hogy melyik országba utalod a küldeni kívánt összeget. A Revolut esetében:

 • GBP fizetések pár másodperctől akár 3 napig is tarthatnak.
 • EUR fizetések pár másodperctől akár 2 munkanapig is tarthatnak.
 • IDR, INR és MYR fizetések általában 1 munkanapot vesznek igénybe.
 • Más fizetési célállomások akár 5 munkanapig is eltarthatnak.

A Wise utalások 40%-a azonnal megérkezik a kedvezményzett számára, és 80%-uk 24 órán belül. Azonban a pontos kézbesítési idő attól függ, hova küldesz pénzt és hogyan szeretnél fizetni. Az utalás indítása előtt, látni fogod a becsült érkezési időt.

Wise és Revolut nemzetközi utalási limitek

PénznemWise Revolut
HUF300 millió HUF utalásonként

A legtöbb pénznemnek nincs átutalási korlátja. Egyes pénznemekre azonban fizetési partnereink nem hoznak nyilvánosságra korlátokat.


Speciális korlátozások érvényesek:


SEPA átutalások, a minimális limit 2 euró, a maximális limit pedig 100 000 euró a SEPA Instant esetén.


Az Egyesült Királyság kedvezményezettjei számára történő GBP-átutalások korlátja tranzakciónként 250 000 GBP, napi 500 000 GBP és heti 1 000 000 GBP. Legfeljebb 50 átutalást hajthat végre 24 óra alatt vagy 200 átutalást 7 nap alatt.


GBP5 millió GBP utalásonként
USD1 millió USD utalásonként
EUR6 millió EUR ulalásonként

Revolut vagy Wise : Fizetési lehetőségek

Mind a Wise, mind a Revolut lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kényelmesen és biztonságosan fizessenek az átutalásaikhoz. A Wise esetében elfogadják a Visa, Mastercard és néhány Maestro kártyát, feltéve, hogy azok rendelkeznek 3D biztonsági engedéllyel és a bank átutalást. Emellett a Wise lehetőséget biztosít az Apple Pay és Google Pay használatára is, amelyek megkönnyítik a fizetéseket a mobil eszközökön keresztül.

A Revolut is számos fizetési módot támogat, ideértve a Revolut Pay-t, valamint az Apple Pay és Google Pay használatát, attól függően, hogy az ügyfél milyen eszközt preferál. Emellett elfogadják a hitel- vagy betéti kártyákat, és könnyű banki átutalást is végezhetnek az ügyfelek. Mindkét szolgáltató arra törekszik, hogy egyszerűvé és kényelmessé tegye a pénzügyi tranzakciókat az ügyfelei számára.

Wise vagy Revolut kártya

A Wise és a Revolut olyan betéti bankkártyákat kínálnak neked, amelyekkel kényelmesen fizethetsz termékekért és szolgáltatásokért több pénznemben is. Az ilyen kártyák hasznosak lehetnek, ha utazás közben találkozol olyan helyzetekkel, amikor más pénznemben is szükséged lehet fizetni valamire, például étkezésre, látnivalókra vagy ajándékokra.

Nem kell a helyi valutaváltókhoz vagy bankokhoz fordulnod, és elkerülheted azokat a magas árfolyamokat, amelyeket néha felszámolnak. Egyszerűen csak a saját Wise vagy Revolut kártyádat használhatod. Ha telefonnal szeretsz fizetni, a Revolut és a Wise is Apple Pay és Google Pay integrációt kínál. A fizikai kártya mellett igényelhetsz virtuális kártyákat is mind a két szolgáltatónál. Az alábbi táblázatban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat:

Wise kártyaRevolut kártya
Az első kártya díja 2390 forint, de nincs további kézbesítési költség. Azután nincs éves kártyadíj.Az első kártya ingyenes, de a kézbesítésért fizetni kell, ami körülbelül 2100 forint. Azután nincs éves kártyadíj.
​​Jelenleg a Wise virtuális kártya igényléséhez szükséged van egy fizikai kártyára. Nem szükséges megvárd a fizikai kártya kézhezvételét, hogy elkezdhesd használni.A Revolut-kártya használatával globálisan fizethetsz, és több mint 140 különböző pénznemben végezhetsz tranzakciókat!
A Wise-kártya segít könnyedén kezelni a külföldi ATM-használatot. Az első 200 eurót követően csak egy nagyon alacsony pénzfelvételi díjat kell fizetned. Az azonnali értesítések segítségével mindig tájékozott lehetsz arról, hogy egy tranzakció sikeres volt-e vagy sem.
Apple és Google Pay kompatibilis.Apple és Google Pay kompatibilis.
Azonnal képes vagy letiltani és újra aktiválni a kártyádat. Emellett minden tranzakcióról értesítést kapsz, így mindig tisztában lehetsz a kártyáddal végrehajtott műveletekkel.A Revolut app-ban lehetőséged van a kártya lefagyasztására, költési limit beállítására, és különböző funkciók ki- és bekapcsolására is.

Revolut vagy Wise: Hol tudsz fizetni a kártyáikkal?

Mind a Wise, mind a Revolut kártyák széles körű pénznem-támogatást kínálnak. A Wise előre fizetett utazási kártya lehetővé teszi a költéseket több mint 40 különböző pénznemben, valamint használható több mint 160 országban, ahol 3 millió ATM-ből vehető fel pénz.

A Revolut minden kártyája automatikusan ugyanazokat a pénznemeket támogatja, mint a számláik, és a lehetőség is adott, hogy több finanszírozási devizaszámlát összekapcsolj a kártyáddal. Jelenleg a Revolut több mint 140 pénznemben fogad el kártyás fizetéseket és ATM-felvételeket, és mindkét kártya esetében elfogadják a Mastercard és a Visa fizetési módokat is.

Revolut vagy Wise: business fiókok

A Wise Business és a Revolut Business kiváló választást nyújtanak vállalkozásoknak, hogy könnyedén és költséghatékonyan kezeljék nemzetközi pénzügyeiket. Mindkét szolgáltatás lehetővé teszi a gyors és költséghatékony nemzetközi fizetéseket több tucat országban, anélkül, hogy rejtett díjak vagy árfolyam-feláras tranzakciók terhelnék. A Wise Business lehetővé teszi az egyszerű és átlátható pénzügyi adminisztrációt, és lehetőséget nyújt arra, hogy a csapat és a könyvelő könnyedén hozzáférjenek a szükséges információkhoz.

Emellett a számlák valós idejű integrációja a Xero és a QuickBooks számviteli rendszerekkel is rendkívül időtakarékos. A Revolut Business pedig ingyenes üzleti fiókot kínál, amely ideális választás lehet szabadúszók és kisebb vállalkozások számára, különösen akkor, ha csak néhány nemzetközi fizetést végeznek havonta. Az ingyenes fiókon túl a Revolut különböző fizetős szinteket is kínál, amelyeknek megfelelően növelhetők a fizetési és tranzakciós limit. Mindkét platform könnyen kezelhető az alkalmazások segítségével, és lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hatékonyan kezeljék nemzetközi pénzügyeiket.

Wise BusinessRevolut Business
A Wise Business fiók gyorsan és egyszerűen nyitható meg, csupán néhány szükséges személyes és céges adat kitöltésével. A hitelesítés után azonnal használható a fiók.A Revolut Business fiók legtöbb jogi vállalkozás számára elérhető, de vannak kivételek, mint például jótékonysági szervezetek, állami szektorbeli vállalatok, szövetkezetek és más hasonló entitások.
A tranzakciók és adatok biztonságára nagy figyelmet fordítunk, például HTTPS titkosítást és kétlépcsős beléptetést alkalmazunk.Az integrálás egyszerű: exportálhatod tranzakcióidat és kiadásaidat, majd könnyedén szinkronizálhatod őket olyan számviteli szoftverekkel, mint a Xero, QuickBooks és Sage.
A Wise Business segítségével akár tizennégyszer olcsóbban küldheted és fogadhatod a nemzetközi utalásokat, mint a hagyományos bankok vagy a PayPal. A valós piaci középárfolyamot alkalmazzuk, és nem számolunk fel rejtett árfolyam-felárat.Optimalizálhatod folyamataidat egyszerű alkalmazásintegrációkkal, például a Zapierral és a Slackkel.
A Wise nyílt API-ján keresztül automatizálhatod pénzügyeidet, és integrálhatod a céges eszközeidhez. Ez lehetővé teszi az utalások és munkafolyamatok hatékonyabb kezelését, valamint a számlák gyorsabb és egyszerűbb könyvelését.

Támogatott országok száma meghaladja a 100-at fizetések esetén.Lehetőséged van többfelhasználós hozzáférésre, így csapatod tagjait különböző jogosultságokkal adhatod hozzá a fiókhoz. Több mint 25 támogatott pénznem áll rendelkezésre a Business felhasználóknak. 

Utalj a Wise-alUtalj a Revolut-tal

Támogatott pénznemek

A Wise 40 különböző pénznemet támogat, mind forrás- és célpénznemként. Íme egy lista a támogatott pénznemekről:

Forrás- és célpénznemként támogatott pénznemekCsak célpénznemként támogatott pénznemek helyi utalással
AUD, BGN, BRL, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HUF, IDR, INR, JPY, MYR, NOK, NZD, PLN, RON, TRY, SEK, SGD, USDAED, ARS, BDT, BWP, CLP, CNY, COP, CRC, EGP, FJD, GEL, GHS, ILS, KES, KRW, LKR, MAD, MXN, NPR, PHP, PKR, THB, UAH, UGX, UYU, VND, ZAR, ZMW

A Revolut 29 pénznemet támogat:


Currencies
Revolut által támogatott devizák AED, AUD, BGN, CAD, CHF, CLP, COP, CZK, DKK, EGP, EUR, GBP, HKD, HUF, ILS, INR, ISK, JPY, KRW, KZT, MAD, MXN, NOK, NZD, PHP, PLN, QAR, RON, RSD, SAR, SEK, SGD, THB, TRY, USD, ZAR

Biztonság

A Wise és a Revolut szigorú szabályozás alatt működnek annak érdekében, hogy a maximális biztonságot adják ügyfeleik számára.

Wise: A Wiset az Egyesült Királyságban a Wise-t a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (FCA) szabályozza. Ha bármelyik szolgáltató pénzügyi nehézségekbe ütközne, az ügyfelek megtartott pénzeit biztonságos likvid eszközökben tartják.

Revolut: A Revolut is hasonlóan szigorú szabályozások alatt működik, ügyfelek pénzei külön vannak választva a Revolut saját számláitól, így nem érinti az esetleges fizetésképtelenségük. Ezenkívül a számlán tárolt pénzek FDIC-védelem alatt állnak.

Mindkét szolgáltató kiemelt figyelmet fordít a pénzügyi biztonságra és az ügyfelek védelmére, és szigorúan betartják az érvényben lévő szabályozásokat és felügyeleti eljárásokat.

Következtetés: A Wise vs Revolut összehasonlítása

Mind a Wise, mind a Revolut szolgáltatása előnyökkel bír, de eltérő területekre fókuszálnak. A Wise kiváló választás, ha az elsődleges igényeid közé tartozik a pénzváltás és a nemzetközi pénzátutalások, mivel átlátható díjszerkezettel rendelkezik és nem számít fel hétvégi tranzakciós díjakat.

A Revolut viszont azoknak lehet ideális választás, akik kriptovalutákba és részvényekbe szeretnének befektetni, valamint értékelik a széles pénzügyi funkciókat és a költségvetés-tervezési eszközöket. A Revolut különféle fizetett előfizetési lehetőségeket is kínál, amelyek nagyobb rugalmasságot biztosítanak a havi kiadások terén. Mindkét szolgáltatás ideális nemzetközi pénzügyek kezelésére.

Látogass el a Wise oldaláraLátogass el a Revolut oldalára

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a Revolut és a Wise között?

A Revolut és a Wise (korábban Transferwise) az Egyesült Királyságban működő pénzátutalási szolgáltatások, amelyek megkönnyítik a határokon átnyúló fizetéseket, a globális tranzakciókat és az általunk ismert üzlet fejlődését. Míg a Wise platform általában az alacsony díjakra összpontosít, a Revolut erőssége a banki szolgáltatások sokoldalúságában rejlik.

Melyik a jobb a Revolut vagy a Wise?

Bár a Wise és a Revolut egyaránt kínál ingyenes csomagokat, a Revolut előfizetései sokkal nagyobb rugalmasságot kínálnak a havi kifizetések és egyéb funkciók tekintetében. A Wise azonban több országban működik, és akár 40+ valutát is tarthatsz és válthatsz, ami sokkal több, mint a Revolutnál.

A Revolut vagy a Wise olcsóbb?

Összességében a Wise a Revoluthoz képest olcsóbb választás nemzetközi pénzátutaláshoz. Ennek az az oka, hogy sok devizapár esetében megegyeznek a piaci középárfolyammal, míg a Revolut felárat számít fel. Ez azt jelenti, hogy pénzt takaríthatsz meg a Wise segítségével nemzetközi átutalások esetén.

A Revolut vagy Wise gyorsabb?

A Wise 0–2 nap, míg a Revolutnál 3–5 nap (különösen, ha SWIFT hálózaton keresztül törtenik az utalás).

Hány valutát támogat a Revolut és a Wise?

A Wise 40+ valutát támogat, míg a Revolut 29 különböző valutát.