Revolut vélemények 2024: Szolgáltatások, Előnyök & Hátrányok

Adam Dankhazi
Adam Dankhazi
Last updated
2023. október 9.

A Revolut forradalmasította a pénzügyek kezelését. Egyetlen appon keresztül pénzt válthatsz, pénzt küldhetsz, szállást foglalhatsz, vagy akár a befektetéseidet is intézheted.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük mindazt, amit magyar felhasználóként tudnod kell. Megtudhatod, hogy milyen esetben éri meg regisztrálnod a Revolutra, milyen csomagok közül választhatsz, mely devizák érhetőek el az appon, és az előnyöket és hátrányokat is áttekintjük - a Revolut vélemények és értékelések alapján.

Revolut: A legfontosabb információk

Főbb szolgáltatások:

 • deviza átváltás

 • nemzetközi átutalások

 • több pénznemű számla

 • készpénzfelvétel

 • tőzsdei kereskedés

 • szállás foglalás és más, utazással kapcsolatos szolgáltatások

Főbb statisztikák:

 • Több mint 30 millió felhasználó rendelkezik személyes fiókkal

 • Több mint 500 ezer fehasználó rendelkezik vállalati fiókkal

 • Több mint 150 országban érhetőek el a Revolut szolgáltatásai

 • 36 különböző pénznemben tarthatsz vagy küldhetsz összegeket

 • A bankot 2015-ben alapították, és pusztán 5 év alatt a piac egyik vezető cége lett

Előnyök:

 • Akár személyes, akár vállalati számlát nyitsz, a kezdő alapcsomag ingyenes

 • 36 féle valutát válthatsz egy helyen, minimális díjért cserébe

 • 140 országban fizethetsz a Revolut bankkártyával, vagy vehetsz fel készpénzt

 • Az ügyfélszolgálat élő cseten keresztül, gyorsan válaszol

 • Kiskorúak is nyithatnak számlát

 • Biztonságos a Revolut használata

 • A Revolut Magyarországon is elérhető, és forint alapú számlát is nyithatsz

Hátrányok:

 • A legtöbb funkció csak okostelefonos appon keresztül használható

 • A biztonság és az adatvédelem miatt időnként nehézkes az app használata
 • A befektetőknek 0.12%-os éves díj kerül felszámolásra.

Összegzés:

A Revolut kiváló lehetőség mindazok számára, akik sokat utaznak külföldre, vagy többféle pénznemben intézik az ügyeiket. Rengetegféle csomag közül választhatsz, így nem kell olyan szolgáltatásért fizetned, amelyet nem veszel igénybe.

Kedvező árfolyamon válthatod a pénzedet, és néhány kattintással tudsz utalni mások számára nemzetközileg biztonságosan.

Látogass el a Revolut oldalára

Mi az a Revolut és hogyan működik?

A Revolut a pénzügyi szektor egyik újgenerációs találmánya. Egyetlen appon keresztül intézheted valamennyi pénzügyedet, a világ minden tájáról, rengetegféle pénznemben.

A szolgáltatás legtöbb funkciója csak a mobil alkalmazáson keresztül működik. A Revolut app letöltéséhez látogass el a főoldalra, és kattints a Regisztráció gombra. Ezek után az oldal felkínálja neked a lehetőséget, hogy QR kóddal töltsd le az appot, de akár az SMS-ben küldött hivatkozást is választhatod.

Miután letöltötted az applikációt, csomagot kell választanod a pénztárcád és az igényeid szerint. A csomagok részletes leírását a weboldalon találod.

Ezek után a Revolut regisztráció könnyen és gyorsan megy. Meg kell adnod a személyes adataidat, amelyeket alaposan ellenőriznek. Ezek után már láthatod is a fiókodat, és az elérhető opciókat, amelyek csomagonként eltérhetnek.

Revolut nemzetközi utalás és árfolyamok

A Revolut elsősorban a többpénznemű számláiról, és a rendkívül kedvező árfolyamairól híres. Utazók számára kifejezetten ajánlott a használata: több mint 30 féle valutában tarthatsz és utalhatsz pénzt külföldre és belföldre egyaránt, általában sokkal kedvezőbb feltételekkel, mint a hagyományos bankoknál.

A Revolut árfolyam a középárfolyam közelében van általában és azonnal, csupán néhány kattintással tudsz pénzt váltani.

Utalj a Revoluttal

Virtuális Revolut kártya 

A Revolutnál kétféle kártya közül választhatsz: kérhetsz hagyományos plasztik kártyát (extra díjért cserébe), vagy pedig használhatsz virtuális kártyát, amely a telefonodon érhető el.

A virtuális kártya nagy előnye, hogy mindig kéznél van. Tehát ha attól tartasz, hogy elveszted a pénztárcádat, és benne a kártyádat, akkor ez jó megoldás lehet a számodra. A kártyádat összekötheted az Apple Pay vagy a Google Pay alkalmazásokkal, így még gyorsabban fizethetsz online.

Revolut céges számla

A Revolut a magánszemélyek mellett cégek számára is nyújt szolgáltatásokat. Ez különösen hasznos lehet a kis- és középvállalkozásoknak, szabadúszóknak, illetve más olyan cégeknek, amelyek nagy eséllyel dolgoznak külföldi ügyfelekkel is.

A Revolut business számla sok előnnyel rendelkezik, így ha van vállalkozásod, mindenképpen érdemes megfontolnod, hogy személyes számla helyett inkább cégeset nyiss.

Az alábbi szolgáltatások érhetőek el a Revolut üzleti számlájával:

 • bankkártya és virtuális kártyák használata - így egy külföldi céges úton is tudod fizetni a felmerülő költségeket

 • hozzáférés több felhasználó számára - tehát a munkatársaid, vagy a könyvelőd is tudják kezelni a pénzügyeidet

 • automatizált költségkezelés - elég egyszer beállítanod, és többször már nem kell vele foglalkoznod

 • beépített alkalmazások - könnyen hozzáférhetsz a Xero, a Quickbooks, vagy más egyéb alkalmazásokhoz, így egy helyen tudod kezelni az összes pénzügyedet

 • API hozzáférés - összekötheted a számládat a weboldaladdal, vagy más alkalmazásokkal, így ha valaki fizet az oldaladon, az máris megjelenik a Revolut számládon

Látogass el a Revolut oldalára

Revolut tőzsdei kereskedés

A Revoluttal a befektetés is lehetséges. Ha szeretnél például részvényeket, kripto valutákat, vagy más piaci eszközöket vásárolni, a Revolut jó opció lehet a számodra.

Természetesen a szabályozások miatt az elérhető szolgáltatások is országonként változnak, ezért érdemes ellenőrizned, hogy jelenleg Magyarországon milyen ajánlatok érhetőek el.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a Revolut egy éves 0.12%-os úgynevezett "custody fee" számol fel a befektetők számára, amely sokaknak egy kevésbé vonzó opcióvá teheti a Revolutot befektetésekre.

Revolut <18 számla kiskorúak számára

A Revolut kiskorúaknak szánt csomagja 6 - 17 éves korig érhető el. Ez jó megoldás lehet azon diákok számára, akik például nyári munkával tesznek félre zsebpénzt, vagy egy esti pizzázás árát szeretnék gyorsan elküldeni a barátaiknak.

Ez a csomag azért is kiváló, mert a számla ingyenes, így nem kell a megtakarításaidat számlavezetési díjakra költened.

A Revolut <18 használatához le kell töltened az appot. Amennyiben még 16 év alatti vagy, a szülődnek vagy gondviselődnek kell létrehoznia a számládat. Ha viszont már elmúltál 16 éves, akkor saját magad is létrehozhatod a számlát, és csak utólag kell szülői vagy gondviselői jóváhagyást kérned.

Arra azonban figyelj, hogy bizonyos funkciók (mint például a Revolut <18 app felhasználói közötti fizetések) csak 16 év felett érhetőek el.

A beállításoknál személyre szabhatod az élményt: kérhetsz Revolut kártyát, vagy hozzáadhatod az Apple vagy Google Pay szolgáltatásokhoz a számládat. Egyes opciókért külön díjat számolhat fel az app, ezért érdemes minden esetben átböngészned a leírásokat.

Miben más a Revolut használata, egy hagyományos bankhoz képest?

A Revolut egyik nagy előnye a gyorsaság és a kényelem. Az, hogy egyetlen appon eléred az összes szolgátatást nagyban megkönnyíti a pénzügyeid kezelését.

Ráadásul a Revolut a hagyományos bankokhoz képest gyakran kedvezőbb feltételeket kínál.

Akár többpénznemű számlát is nyithatsz, ami megkönnyíti a külföldön való fizetést, és átutalást, és a pénzváltás is kedvező árfolyamon történik. Ha tehát kölföldre utazol, ugyan annyit fizetsz egy kávéért, mint a helyiek, és ezáltal pénzt megspórolhatsz.

Habár a világ minden tájáról használhatod a Revolutot, arra azért vigyázz, hogy akár a hagyományos bankok esetében, itt is egy országhoz kötött a számlád.

Ha tehát Magyarországon regisztrálsz a Revolutra, és mondjuk Ausztriába költözöl, nem tudod könnyen megváltoztatni a címedet, és adott esetben akár új számlát kell nyitnod.

Látogass el a Revolut oldalára

Megéri a Revolut? Mennyit tudok spórolni a Revoluttal?

Hosszabb külföldi tartózkodás, vagy külföldi munka esetében mindenképpen megéri a Revolut használata. Az egyes valuta átváltásokon nagyon sokat veszthetsz, akár egy 2-3 hetes út során is, amit így elkerülhetsz.

Egy egyszerű példával élve, ha a horvátországi utazásod során szeretnél euróban fizetni a kártyáddal, 400,000 forintos költekezéssel számítva közel 25 eurót spórolhatsz, csupán a Revolut kedvezőbb HUF/EUR árfolyama miatt az OTP Bank árfolyamához képest.

A Revolut utalás díja is sokkal kedvezőbb, mint a hagyományos bankok esetében. Így tehát ha arra vagy kíváncsi, miért jó a Revolut, akkor az egyszerű válasz az, hogy külföldi pénznemek és pénzmozgás esetén a cég kiemelten jól teljesít.

Spórolj a Revolut oldalára

Biztonságos a Revolut használata?

Természetesen igen, a Revolut biztonságos az ellenőrzött partnereknek és a díjnyertes biztonsági rendszereknek köszönhetően. Értesítést küldenek bármiféle gyanús tevékenységről, és a kártyád adatait is erős védelemmel tárolják.

Mivel a Revolut egy litván cég, a számládon tartott pénzedet a litván betétbiztosítási rendszer védi. Ezen felül a cég működését is a litván állam szabályozza és ellenőrzi.

Ez azok számára is megnyugtató lehet, akik ódzkodnak a teljesen virtuális pénzmozgástól.

Revolut árfolyam és pénzváltás

A Revolut pénzváltó szolgáltatásához menj a főoldalra, majd pedig a megelelő menüre. Itt tudsz venni vagy eladni valutát. A Revolut árfolyama általában a legjobbak között van, de a devizapiac változásait akár az appban is nyomon követheted.

Jelenleg a következő valutákat tudod átváltani itt: AED, AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HUF, ILS, JPY, MXN, NOK, NZD, PLN, QAR, RON, SAR, SEK, SGD, THB, TRY, USD, ZAR.

Ahogy látod, többek között a magyar forint, az euró és az amerikai dollár is szerepel a listán, tehát az otthon legnépszerűbb pénznemek mind elérhetőek.

Amennyiben egy ország pénze nem szerepel a listán, az azt jelenti, hogy abban a valutában nem tarthatsz pénzt a számládon. Viszont fizetésnél, vagy Revolut készpénzfelvételnél nyugodtan használhatod a Revolut kártyádat és számládat a világ több mint 140 országában.

Az átváltás díja naponként eltérő lehet. Amennyiben hétközben váltasz, az átváltás ingyenes, a csomagod limitjén belül. Hétvégén 1%-os díjat számítanak fel, csomagtól függetlenül.

A pontos díjak megtekintéséhez érdemes ellenőrizned a saját csomagodban leírtakat, amelyet a Profilodban találsz.

Revolut díjak

SzolgáltatásStandardPlus Premium Metal 
HavidíjIngyenes*1 199,99 Ft/hónap2 500 Ft/hónap4 200 Ft/hónap

Díjmentes készpénzfelvétel ATM-ből (limitált)

200 €/hónap vagy 5x200 € havi limit400 € havi limit800 € havi limit

Díjmentes devizaátváltás több mint 30 pénznemben hétfőtől péntekig

1 000 €/hó limit1 000 €/hó limitKorlátlanKorlátlan

Pénzvisszatérítés minden Pro kártyás fizetés esetén

0,4%0,4%0,6%0,8%

Revolut <18-számlák

1 fiatal2 fiatal2 fiatal5 fiatal
Virtuális KártyaElérhetőElérhetőElérhetőElérhető
Overseas medical insurance--ElérhetőElérhető

Díjak és korlátok függenek a terv típusától, hétvége vs. hétköznap, maximális összegtől, és a partnerek bankjai által felszámított lehetséges díjak által.

Mennyi ideig tart a Revolut utalás

A célszámla országától és valutájától függően néhány másodperctől kezdve akár 5 munkanapig is eltart az utalás.

Eurós átutalás esetében például általában néhány másodperctől maximum 2 munkanapig tart az utalás.

Viszont még így is gyorsabb itt a pénzküldés, mint a hagyományos bankok esetében, ahol a 3-7 munkanap az általános.

A Revolut előnyei

 • Akár személyes, akár vállalati számlát nyitsz, a kezdő alapcsomag ingyenes

 • 36 féle valutát válthatsz egy helyen, minimális díjért cserébe

 • 140 országban fizethetsz a Revolut bankkártyával, vagy vehetsz fel készpénzt

 • Az ügyfélszolgálat élő cseten keresztül, gyorsan válaszol

 • Kiskorúak is nyithatnak számlát szülői engedéllyel, ráadásul ingyenesen

 • Biztonságos a Revolut használata, a működését az Európai Központi Bank és a Litván Nemzeti bank ellenőrzi

 • 5 féle csomag közül választhatsz, a pénztárcádnak és az igényeidnek megfelelően

A Revolut hátrányai

 • Mivel a Revolut csak appon keresztül működik, okostelefonnal nem rendelkező fogyasztók számára nem elérhető ez a szolgáltatás

 • A biztonság és az adatvédelem miatt időnként nehézkes az app használata

 • A Revolutot akkor éri meg igazán használni, ha sokat utazol külföldre, vagy sok dolgod van külföldi pénznemekkel. Átlagos, Magyarországon belüli, forint alapú használatra nem igazán ajánlott.

 • A Revolut nem kínál kedvező feltételeket a befektetőknek (0.12%-os éves díjat számol fel).

Hogy küldj pénzt a Revoluttal?

Fizetés végrehajtása a Revolut segítségével az alábbi lépésekkel:

 1. Nyisd meg a Revolut alkalmazást.
 2. Koppints a Fizetések-re, majd az Átutalások-ra.
 3. Koppints az Küldés-re, Új-ra, majd Adj hozzá egy címzettet.
 4. Add meg a címzett banki átutalási adatait.
 5. Koppints a címzettre, válaszd ki a küldeni kívánt pénznemet és add hozzá az összeget.
 6. Adj hozzá fizetési hivatkozást.
 7. Koppints a Tovább gombra az átutalás adatainak és a becsült érkezési időnek az ellenőrzéséhez.
Látogass el a Revolut oldalára

Hogyan tudod feltölteni Revolut számládat?

A Revolut számládat az alábbi módszerekkel töltheted föl:

 • Banki átutalás vagy összekapcsolt banki befizetés
 • Pénzátutalás egy másik Revolut felhasználótól
 • Kártyás fizetés
 • Közvetlen befizetés

Kifizetési lehetőségek

A Revolut többféle kifizetési lehetőséget is támogat.

Az elsőszámú persze a banki átutalás. Ebben az esetben a megadott bankszámlára tudsz utalni pénzt.

Revolut regisztráció és számla létrehozása

 1. Menj a Revolut oldalára

 2. Kattints a Regisztráció gombra

 3. Töltsd le az appot a QR-kódon vagy az SMS azonosítón keresztül

 4. Válassz csomagot

 5. Add meg az adataidat, és igazold a személyazonosságodat

 6. Állítsd be a fiókodat és szabd személyre

 7. Kérj Revolut kártyát, ha szeretnél

 8. Fizess, kapj pénzt, és válts valutákat könnyedén

Milyen dokumentumokra van szükséged a számla létrehozásához?

Személyes Revolut számla létrehozásához szükséged lesz valamilyen személyazonosító okmányra (pl. személyi igazolvány vagy útlevél).

Valamint a lakcímedet is igazolnod kell.

A Revolut business számlához a vállalkozásod adatait kell bizonyítanod dokumentumokkal. Ehhez szükséges lehet az adószám, a bejegyzett cégnév és a cég címének igazolása is.

Mennyi ideig tart az ellenőrzés?

Általában 1-3 munkanap a dokumentumok ellenőrzése és igazolása, de sok esetben már aznap elfogadják őket, és máris használhatod a számládat.

Amennyiben egy hétig nem változik a dokumentumok státusza, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

A Revolut által elfogadott valuták

A Revolut jelenleg 36 valutát támogat - ezeket tudod könnyedén átváltani, és számlát vezetni. Viszont a Revolut szolgáltatásait több mint 140 országban használhatod, tehát fizethetsz a kártyáddal, vagy vehetsz fel készpénzt.

Kattints ide, hogy lásd, mely valutákat fogadják el jelenleg!

Revolut vélemények

A Trustpilot nevű oldalon 4.3 csillagot kapott a Revolut az 5-ből, ami kiemelkedően jónak számít. A 140 ezer review 75%-a 5 csillagot adott.

Viszont minden esetben érdemes ellenőrizni a 2 és 3 csillagos ajánlásokat. A legtöbben azt hozták fel problémaként, hogy időnként nehézkes az app használata, főleg a biztonsági előírásoknak köszönhetően.

A legtöbb 5 csillagos vélemény a sokféle valutát dicsérte, vagy az egyszerű használatot emelte ki.

Revolut hozzáférés

A legfontosabb információkat megtalálod a weboldalon is, de maga a Revolut a natív appon keresztül használható csak. Az oldal és mobil alkalmazás is elérhető és letölthető Magyarországon.

Magyarok számára külön könnyebbséget jelent, hogy a legtöbb menüpont magyar nyelven is elérhető, és az ügyfélszolgálat is tud neked magyarul segíteni. Természetesen angolul beszélő felhasználók számára minden elérhető.

Revolut ügyfélszolgálat

Bár ebben a cikkben igyekszünk minden kérdést megválaszolni, és minden információt közzétenni, előfordulhat, hogy váratlan problémába ütközöl a Revolut használata közben.

Először mindenképpen érdemes a Súgóban rákeresned a válaszra. Ha viszont ez nem segít, az ügyfélszolgálat a Revolut appban, élő cseten is elérhető.

Azért érdemes ezt az opciót választanod, mert a csevegésben gyorsan, általában néhány órán belül válaszolnak, így nem kell hosszan várakoznod.

Ehhez a funkcióhoz az appban rá kell menned a Profilodra, majd pedig a Súgó lehetőségre.

Amennyiben másképpen akarod felvenni a kapcsolatot a Revolut csapatával, a magyar felhasználók az alábbi elérhetőségek közül választhatnak:

Kapcsolatfelvétel probléma esetén:
Email címAutomatizált telefonszám kártya letiltásához (ezen nem tudsz élő ügynökkel beszélni)A Revolut Bank székhelyének hivatalos címe
[email protected]

+37052143608 (különdíjak merülhetnek fel)

Konstitucijos ave. 21B, Vilnius, 08130, Litván Köztársaság
Kapcsolatfelvétel panasz esetén

[email protected]

Az emailben meg kell adnod: 

 • a teljes nevedet, 

 • a telefonszámodat, 

 • a számládhoz használt email címedet, 

 • a probléma leírását, 

 • hogy mikor történt az eset,

 • és hogy milyen megoldást szeretnél

+36 (1) 234 4590

Nyitvatartási időben (H: 8:00 - 20:00, K-P: 8:00 - 16:00)


Revolut alternatívák

Attól függően, hogy milyen szolgáltatásokra van szükséged, más cégeket is kipróbálhatsz.

 • Wise - küldj pénzt a valódi árfolyamon, és alacsony, átlátható díjazással. Nyiss online egy nemzetközi számlát, és tarts és fogadj több pénznemben összegeket. Nincsenek havidíjak.

 • Western Union - belföldi és nemzetközi pénzügyi szolgáltatás, akár online és appon keresztül. Magas díjakkal számolj.

 • PayPal - fizess otthon vagy külföldön, kényelmesen és gyorsan. De nem a legolcsóbban. A PayPal jelentős díjakat számolhat fel, és a pénzküldéshez mindkét félnek rendelkeznie kell saját számlával.

Összegzés

A Revolut kiváló opció azok számára, akik sokat utaznak külföldre, külföldi ügyfelekkel dolgoznak, vagy sokféle pénznemben intézik az ügyeiket.

Rengeteg csomag közül választhatsz, így biztos lesz olyan, ami megfelel az igényeidnek. A Revolutot alkalmazáson keresztül tudod használni, és mielőtt regisztrálsz rá, érdemes elolvasnod a felhasználási feltételeket.

GYIK

Mennyibe kerül a Revolut?

Jelenleg 5 féle Revolut csomag közül választhatsz, az ingyenes alapcsomagtól egészen a havi 17 ezer forintos Ultra exkluzív csomagig. Az árak természetesen változhatnak, ezért az aktuális információkért érdemes felkeresned a Revolut oldalát.

A Revolut biztonságos?

Igen, a Revolut nagy figyelmet fordít az adatvédelemre és a biztonságra. A Bank Litvániában van bejegyezve, így az Európai Központi Bank engedélyével és a Litván Nemzeti Bank felügyelete alatt működik. Itt jó kezekben van a pénzed.

Milyen árfolyamon vált valutát a Revolut?

A Revolut saját árfolyamon vált, amely általában a középárfolyam közelében van, vagy annál kedvezőbb.

A Revolutnak van saját mobil alkalmazása?

Igen, sőt, a Revolut mobil appon keresztül használható csak. Az applikációt könnyen letöltheted a bank weboldalán keresztül, de akár az Apple Store-ból vagy a Google Play áruházból is beszerezheted.

Hogyan működik a Revolut?

A választott csomagtól függően használhatod a Revolutot személyes vagy céges pénzügyek intézésére. A legnépszerűbb szolgáltatásuk a valutaváltás, és a többféle pénznemben történő ügyintézés (pénzküldés külföldre, pénz fogadása stb.). A Revolutot mobil applikáción keresztül tudod használni.

Hányféle pénznemet támogat a Revolut?

Valuta átváltásnál jelenleg 36 féle pénznem közül választhatsz (köztük szerepel a forint, az euró, és a dollár is). Ha azonban utazásnál használnád a kártyádat fizetésre, vagy pénzfelvételre, több mint 140 országban élvezheted a Revolut szolgáltatásait.