Wise Vélemények 2024: Szolgáltatások, Előnyök & Hátrányok

A Wise nem csupán egy nemzetközi pénzátutalási szolgáltató, hanem egy átfogó pénzügyi platform, amely a modern életvitelhez és üzleti tevékenységekhez igazodik.

Több mint 40 különböző valutában végezhetsz tranzakciókat, és mindent egy helyen kezelhetsz. Most, hogy a pénzügyi világ is alkalmazkodik a digitalizációhoz, a Wise a Te biztos társad lehet pénzügyek terén. A következő cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan működik a Wise, hogyan lehet telepíteni, és milyen egyéb előnyöket kínál neked.

Látogass el a Wise oldalára

Wise vélemények: Fő jellemzők

Most részletesebben is körüljárjuk a Wise főbb jellemzőit és előnyeit, valamint néhány esetleges hátrányt, hogy egy teljes képet kapj arról, hogy miért érdemes ezt a pénzügyi platformot választani.

Tranzakciók ára: A Wise kiemelkedik alacsony és átlátható költségeivel. Nincsenek rejtett díjak, minden tranzakció előtt egyértelműen látható, hogy mennyibe kerül a pénzátutalás vagy átváltás, így nem érhet meglepetés a tranzakció után.

Sebesség: A Wise gyorsasága is figyelemre méltó. Az utalásoknak az esetek 50%-ában azonnali a kézbesítés, és a tranzakciók 90%-a 24 órán belül célba ér. Ez jelentősen felgyorsítja a nemzetközi pénzügyi ügyletek lebonyolítását.

Biztonság: A Wise teljes mértékben az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága (FCA) által szabályozott és engedélyezett. A vállalat nyilvánosan jegyzett társaság a Londoni Értéktőzsde (LSE) listáján. Több mint 15 millió ügyfél bízik a Wise-ban, és havonta több mint 9 milliárd GBP-t mozgatnak nemzetközileg.

Partnerek: Az olyan neves bankok, mint a Monzo és az N26, a Wise-t választják partnereként. Emellett olyan Enterprise ügyfelek mint például a Google Pay és a Xero is használják a Wise-t.

Azonban, mint minden más szolgáltatásnak, a Wise-nak is vannak hátrányai. Ezek azonban relatívak és attól függnek, hogy mire van szükséged a pénzügyek terén. A Wise például nem kínál hagyományos bankszámlát, ami lehet, hogy valakinek hátrányt jelent. Emellett a Wise nem minden országban érhető el, így érdemes ellenőrizni, hogy az adott régióban használható-e.

Összességében a Wise átlátható, költséghatékony és gyors pénzügyi megoldást kínál, amely széles körben elérhető és megbízható.

Az alacsony költségek és a gyorsaság révén ideális választás lehet mind az egyéni ügyfelek, mind a vállalkozások számára, akiknek fontos a hatékony nemzetközi pénzügyi tranzakciók lebonyolítása.

Látogass el a Wise oldalára

Mennyit tudsz a Wise-zal megtakarítani? 

Az utalásonkénti megtakarítható összeg kérdése rendkívül fontos és érthetően nagy szerepet játszik a pénzügyi döntéseinkben.

Ahhoz, hogy jobban megértsd, mennyit takaríthatsz meg a Wise segítségével, érdemes egy pillantást vetni egy összehasonlító táblázatra. Ebben a táblázatban bemutatjuk a megtakarított összegeket, amelyeket a Wise és más nagyobb szolgáltatók kínálnak EUR-HUF tranzakciók folyamán.

Utalás összegeSzolgáltatóÖsszeg amit a kedvezményezett kapMegtakarított összeg
100,000 HUF Wise253,64 EUR14,75 EUR

PayPal238,90 EUR 
500,000 HUFWise1 269,96 EUR67,6 EUR

PayPal1 202,36 EUR
1,000,000 HUFWise2 561,44 EUR154,53 EUR

PayPal2 406,91 EUR

A táblázatban szereplő információk 05/10/2023-án érvényben lévő HUF/EUR deviza árfolyam alapján voltak kalkulálva.

Spórolj a Wise-zal

A Wise (előzőleg TransferWise) története

A Wise egy 2011-ben született globális pénzügyi vállalkozás. A cég küldetése, hogy újradefiniálja azt, ahogyan világszerte pénzt küldünk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pénzátutalás nemcsak hatékony, hanem megfizethető, gyors és felhasználóbarát is. Ugyanakkor, a Wise biztonságos és transzparens módon nyújtja mindezt.

Oké, de miről árulkodnak a Wise vélemények a felhasználók részéről?

Sokatmondó az, hogy immár 11 millió magánszemély és vállalkozás több mint 6 milliárd eurót mozgatott meg a platformon. Ebből pedig következik a kérdés: Hogy működik a Wise? Az ingyenes fiókod regisztrálása után azonnal küldhetsz pénzt világszerte. A Wise használata egyszerű és felhasználóbarát. Utalhatsz online, vagy a mobilalkalmazásból. A platform intelligens technológiája gyors utalásokat tesz lehetővé, gyorsabbat, mint a hagyományos bankok. A címzetted pedig közvetlenül a bankszámlájára kapja az összeget, problémamentesen.

A Wise kezdetben csakis  pénzátutalási szolgáltatás volt. Később azonban a szolgáltatások köre három kulcsfontosságú területtel bővült. A továbbiakban részletesen olvashatsz ezekről a területekről.

Wise pénzátutalás

Problémamentesen szeretnél külföldi és belföldi tranzakciókat lebonyolítani?

A Wise-zal más bankok költségeinek töredékéért, sokkal gyorsabban tudsz utalni. Mi több, 80+ különböző országba küldhetsz pénzt, anélkül, hogy címzetted Wise-számlával rendelkezne. Ez egyszerűséget és kényelmet biztosít neked és címzetteidnek szerte a világon.

Ezenfelül, a Wise olyan valutarugalmasságot kínál, mint semelyik más platform. Választhatsz, hogy fix összeget küldesz a forrásvalutából vagy egy fix összeget a célvalutából. Például, gond nélkül küldhetsz 1,000 angol fontot euró számlára vagy egyszerűen csak 1,000 eurót.

A Wise vélemények folyamatosan dicsérik a platform gyorsaságát és átláthatóságát. Tökéletes megoldás azoknak, akik gyakran utalnak külföldre, vagy éppen külföldön utaznak. Legyen szó egyszeri átutalásról vagy rendszeres használatról, a Wise megbízható partner a globális tranzakciókhoz.

Utalj a Wise-zal

Wise multi-valuta számla és kártya

A Wise multi-valuta számla lehetővé teszi, hogy pénzt küldj, költs, fogadj, tarts és válts át 40 pénznemből. A számlaadatok 10 fő pénznemben (GBP, EUR, USD, AUD, NZD, CAD, HUF, SGD, TRY és RON) érhetők el. Ez lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen fogadj utalásokat külföldről, köszönhetően annak, hogy a számlainformáció és az IBAN különböző pénznemekben elérhetőek. Így a Wise-zal a nemzetközi tranzakció könnyedén megoldható. További részletes információkért látogass el a Wise oldalára.

A fiókodhoz jár Wise bankkártya és Wise virtuális kártya is. A Wise kártya használata Magyarországon nem különbözik más bankok által kibocsátott kártyákétól. Sőt, kedvezőbb használati feltételeket is kaphatsz. E mellett versenyképes árfolyamot nyújt, ami azt jelenti, hogy nincsenek megleptések, vagy rejtett díjak. A multi-valuta számlával búcsút mondhatsz az irreális valutaváltói díjaknak és árfolyamoknak.

A pozitív Wise vélemények is azt támasztják alá, hogy a Wise költséghatékony megoldás nemzetközi tranzakciókhoz és valutaváltáshoz is. A multi-valuta számla tökéletes megoldás például olyan szabadúszóknak, akik nemzetközi projekteken dolgoznak, és különböző valutákban kapják a fizetésüket.

Regisztrálj egy Wise számlát

Wise Business

A Wise nem csupán egy egyszerű pénzügyi platform; vállalkozások számára is számos funkciót és előnyt kínál. Ezen funkciók közé tartozik a kötegelt fizetés lehetősége, amelynek révén több befizetést is egyszerűen és hatékonyan kezelhetsz egy menetben egy csv fájl feltöltés segítségével. Emellett a Wise API-t is kínál, amely lehetővé teszi a kifizetési tevékenységek automatizálását, jelentősen megkönnyítve a pénzügyi műveletek menedzselését. A platform lehetővé teszi továbbá felhasználók hozzáadását a cég profiljához, ami különösen hasznos lehet a vállalkozásoknak, akik több személy részvételével kezelik a pénzügyeiket.

Az üzleti számla használata kiemelten ajánlott minden méretű vállalkozás számára, legyen szó szabadúszókról, egyéni vállalkozókról, vagy akár nagyvállalatokról. A business számla fő célja az üzleti és személyes pénzügyek elkülönítése, ami az adózási szempontok miatt is kulcsfontosságú lehet.

Ezen túlmenően, az üzleti számla számos olyan funkciót kínál, amelyek megkönnyítik a mindennapi műveleteket. Például, egy üzleti csekkszámla számlázószoftver-integrációval rendelkezhet, amely segít a számlafizetések egyszerűsítésében, ugyanakkor időt takarít meg. A Wise üzleti számla így nem csupán pénzügyi eszköz, hanem hatékony segítség a vállalkozásoknak az üzletmenetük szervezésében és optimalizálásában.

Wise céges számla

Hogyan működik a Wise? (TransferWise)

A Wise működése egy modern és hatékony pénzügyi megoldásra épül. A Wise saját fizetési hálózatot épített ki, és ez a hálózat jelentősen olcsóbb és gyorsabb a hagyományos SWIFT rendszerhez képest. A SWIFT rendszerben a bankok közvetítőként működnek, és mindannyian díjat számítanak fel, valamint feldolgozzák az információkat, ami hosszadalmas és költséges folyamat. Emellett a SWIFT rendszer nem mindig képes az azonnali tranzakciókra.

A Wise viszont elkötelezett az átláthatóság mellett, így mindig előre tudni fogod, hogy mennyit fogsz fizetni a tranzakcióidért. A Wise saját hálózata lehetővé teszi az azonnali és költséghatékony pénzátutalásokat, ami sokkal vonzóbb lehetőség a hagyományos bankszámlákhoz vagy a SWIFT rendszerhez képest. A Wise hálózata lehetővé teszi, hogy pénzt küldj és fogadj szerte a világon, gyorsan és megbízhatóan.

Azok, akik még mindig a hagyományos SWIFT rendszerben bíznak, gyakran szembesülnek magas díjakkal és lassú tranzakciókkal. A Wise a modern pénzügyi technológia előnyeit használja ki, és ezzel az ügyfeleknek kedvezőbb árakat és gyorsabb átutalásokat kínál.

Mennyire biztonságos a Wise? (TransferWise)

A Wise megbízhatóságát és biztonságát számos tényező biztosítja. Az első és talán legfontosabb, hogy a Wise teljes mértékben szabályozott és felügyelt:

Szabályozás és felügyelet: A Wise az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága (FCA) által felügyelt, ami szigorú követelményeket és szabályokat ír elő a pénzügyi szolgáltatók számára.

Tőzsdén jegyzett vállalat: A Wise a londoni tőzsdén (LSE) jegyzett társaság, ami növeli a vállalat átláthatóságát és megbízhatóságát.

Nagy ügyfélbázis: A Wise több mint 10 millió elégedett ügyféllel és majd 5,000 dolgozóval büszkélkedhet, ami megerősíti megbízhatóságát és népszerűségét.

Nagyvállalati partnerek: Több mint 17 bank és több mint 400,000 vállalkozás használja a Wise-ot pénzügyi partnerként, beleértve a nagyvállalati ügyfeleket is.

Ezen tényezők együttesen garantálják, hogy a Wise megbízható és biztonságos választás a nemzetközi pénzügyek intézésére, így szolgálva az ügyfelek nyugalmát.

Wise (TransferWise) árak

A Wise az árazás terén forradalmi változásokat hozott a piacra azzal, hogy radikálisan átlátható. A Wise három alapvető árelvet követ:

Átláthatóság elve: azt jelenti, hogy minden díj egyértelműen látható és megismerhető az ügyfelek számára.

Minimális díjak elve: azt célozza, hogy a Wise a lehető legkevesebb költséget számolja fel az ügyfelek számára.

Prémium elve: a Wise az új normává teszi a kiváló minőségű szolgáltatást.

Emellett a Wise elkötelezett a díjak idővel történő további csökkentése iránt, így az ügyfelek mindig a lehető legkedvezőbb feltételeket kapják.

Az felhasználóknak további előnye lehet, hogy vannak olyan kedvezmények, amelyek automatikusan érvényesülnek a fiókjukban anélkül, hogy telefonon vagy előzetesen egyeztetniük kellene a Wise-zal.

Ez garantálja, hogy mindenki az elérhető legjobb árat kapja a Wise platformon. A Wise ezzel a megközelítéssel nemcsak transzparenciát és költséghatékonyságot hoz a nemzetközi pénzügyek világába, hanem egyúttal lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bízzanak abban, hogy pénzügyeiket a legkedvezőbb feltételek mellett kezelik.

Látogass el a Wise oldalára

Wise utalás árak 

A Wise pénzátutalások díjszerkezete kifejezetten transzparens és kedvező. Az árak egyértelműen láthatók előre, és két fő típusuk van:

 • Fix díj: A fix díj a tranzakcióhoz kapcsolódó fix költségeket fedi. Ez azt jelenti, hogy csak egy alacsony fix díjat és egy százalékos díjat kell fizetned. Például, ha forintot (HUF) szeretnél euróra (EUR) váltani és utalni, akkor mindössze 128 HUF fix díjat, valamint az átváltott összeg 0,88%-át kell kifizetned (a teljes díjat mindig előre láthatod). Ennek az alapján pontosan tudhatod, hogy mennyit fogsz fizetni a tranzakciódért, rejtett költségek nélkül.

 • Változó díj: A változó díj a valutaváltás költségeit és a főbb valuták tipikus sávját foglalja magában. Ez azt jelenti, hogy a Wise segítségével való pénzátutalás során mindig a legversenyképesebb áron válthatod át pénzed más valutára.

Most pedig itt található egy táblázat a főbb pénznemekről és a velük kapcsolatos változó és fix díjakról, ha 1,000 eurót váltasz különböző pénznemekre:

PénznemFix díj (EUR)Változó díj (EUR)Teljes költség (EUR)
USD0.50 EUR5.57 EUR (0.56%)6.07 EUR
AUD0.51 EUR5.27 EUR (0.53%)5.78 EUR
JPY1.70 EUR6.05 EUR (0.61%)7.75 EUR
CAD0.60 EUR5.86 EUR (0.59%)6.46 EUR
GBP0.45 EUR5.57 EUR (0.56%)6.02 EUR

Ez a táblázat mutatja, hogy mennyibe kerül 1,000 euró értékű pénzátutalás a Wise-on keresztül a főbb valuták esetében. Jól látható, hogy mind a változó, mind a fix díjak átláthatók.

Wise árfolyamok

A Wise közép piaci árfolyamot alkalmaz a pénzváltás során, és ez a lényeges különbség más szolgáltatókhoz képest.

De mi is az a közép piaci árfolyam, és miért fontos?

A közép piaci árfolyam egy olyan árfolyam, amely a valutapiacon aktuálisan elérhető árak átlagát képviseli. Ez az árfolyam adja meg, hogy mennyibe kerül egy adott valuta másikra való átváltása. A Wise ezt az árfolyamot használja a tranzakciói során, ami azt jelenti, hogy ügyfelei a lehető legversenyképesebb áron válthatják át pénzüket más valutára.

Ez a megközelítés azért kiemelkedő, mert sok más pénzügyi szolgáltató rejtett díjakat és árfolyamfelárat alkalmaz a tranzakciók során. Így az ügyfelek gyakran sokkal többet fizetnek, mint amennyit az átlagos valutapiaci árfolyam alapján kellene. A Wise ezzel szemben teljesen átlátható és tisztességes árazást kínál, ahol nincsenek rejtett költségek.

Szeretnél többet megtudni a Wise aktuális árfolyamairól és az árfolyamokkal kapcsolatos részletekről?

Nézd meg az aktuális Wise árfolyamokat

Wise multi valuta fiók és betéti kártya díjak

SzolgáltatásDíj
Wise regisztrációIngyenes
Pénz küldéseDíj változó a pénznemtől függően, minimum 0,43%
Kártahasználat

Számlánként havi 80,000 HUF felvétel fiókonként
2 vagy kevesebb felvétel


Ingyenes

ATM díjak havi 80, 000 HUF felett számlánként

 • 200,00 Ft felvételenként

Számlafinanszírozási tranzakciók

Azokra a tranzakciókra vonatkozik, amelyek tartalmazzák az e-pénztárcák és más számlák feltöltését bizonyos pénznemekben.

1,75 %
2%

A Wise bankkártya rendelése

Nincs előfizetési díj

    2420 HUF
Számlaadó tranzakciókAlkalmazható tranzakciók, amelyek magukban foglalják az e-pénztárak és más számlák feltöltését bizonyos valutákban, lásd a GYIK-ot.

Wise bankkártya igénylése

Előfizetési díj nélkül

2420 HUF
Pénz átváltásaDíj változó a pénznemtől függően, minimum 0,43%
Pénz a számlán tartása, 40+ valutábanIngyenes
Wise fiók részletek 10 különböző valutában (AUD, CAD, EUR, GBP, HUF, NZD, RON, SGD, TRY, USD)Ingyenes

Pénz fogadása

AUD, CAD, EUR, GBP, HUF, NZD, RON, SGD, TRY és USD

Ingyenes
USD vezetékes fizetések fogadásaRögzített díj minden fizetés esetén: 4,14 USD
CAD SWIFT fizetések fogadásaRögzített díj minden fizetés esetén: 10 CAD

Nagy összegek küldése a Wise segítségével

A Wise teljes mértékben támogatja a nagy összegű pénzátutalásokat. Alapértelmezett limitje általában 1 millió GBP, de magasabb határértékek is elérhetők, amennyiben szükséges. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek a Wise segítségével akár jelentős összegeket is biztonságosan és hatékonyan küldhetnek külföldre.

A nagy összegek küldésekor érdemes megjegyezni, hogy a Wise által alkalmazott változó díjmodell a nagyobb összegekkel még előnyösebb lehet. Az ügyfelek ugyanis a tranzakciós díj egy részét az elküldött összegből számított változó díjként fizetik, és minél nagyobb az elküldött összeg, annál alacsonyabb lesz az átlagos díjszázalék.

Fontos az is, hogy a Wise kiemelten foglalkozik az ügyfelek pénzének és adatainak biztonságával. A cég világszerte szigorú szabályozások alá esik, amelyek biztosítják az ügyfelek védelmét és a szabályok betartását minden országban, ahol jelen van. Emellett a Wise a pénzt dedikált bankszámlákon vagy kiváló minőségű likvid eszközökön tartja, hogy megóvja az ügyfelek vagyonát.

Tehát, ha nagy összeget szeretnél küldeni külföldre, a Wise nemcsak költséghatékony, de biztonságos megoldást kínál.

Nagy összeg küldése a Wise-zal

Mennyi időbe telik egy utalás megérkezése?

A Wise nemzetközi átutalásainak 40%-a azonnali, ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 20 másodperc alatt érkezik meg a pénz a célszámlára.

A további 80% pedig 24 órán belül kézbesül.

Fontos megjegyezni, hogy az átutalás sebességét számos tényező befolyásolhatja, például a küldött és fogadott pénznemek, az érintett összeg, a finanszírozási mód vagy az időzóna.

A Wise azonban rendelkezik kézbesítés-becslővel, így az átutalás során látható, hogy az összeg várhatóan mikor érkezik meg a fogadó fél számlájára. Emellett a befizetést követően egyszerűen nyomon követhető az utalás státusza, így mindig pontosan lehet tudni, hogy hol tart a pénzátutalás.

Érdemes megjegyezni, hogy mivel a kifizetések 40%-a azonnali, a követés néha már szinte irrelevánssá válik a rendkívül gyors átutalások miatt.

A Wise előnyei

A Wise számla több különböző lehetőséget kínál, amelyekkel könnyen kezelhetőek a pénzügyek. Itt van néhány olyan előny, amit érdemes megemlíteni:

 • Több mint 40 pénznem: A Wise számlával több mint 40 különböző pénznemet tárolhatsz, egyszerűen átválthatsz.

 • Helyi számlaadatok: 10 pénznemben igényelhetsz helyi számlaadatokat, köztük olyanokkal, mint a forint, euró, amerikai dollár vagy angol font. Ezek a számlaadatok lehetővé teszik, hogy úgy tűnjön, mintha helyi bankszámláid lennének.

 • Wise betéti kártya: A Wise betéti kártya segítségével kényelmesen fizethetsz és vehetsz fel készpénzt. Az okos-pénzváltó technológiával rendelkező kártya a legkedvezőbb árfolyamon váltja át a pénzt, így spórolhatsz az átváltási költségeken.

 • Árfolyamértesítők: A Wise appban beállíthatsz automatikus pénzátváltást a kívánt árfolyam alapján, vagy értesítéseket kérhetsz az árfolyamváltozásokról a Wise Árfolyamkövető segítségével, amelyeket közvetlenül az email fiókodba küldünk.

 • Virtuális kártyák: A Wise virtuális kártyákkal biztonságosan vásárolhatsz külföldi webáruházakban. Ezeket a kártyákat a mobilalkalmazás segítségével könnyedén létrehozhatod vagy éppen letilthatod, ha elveszted őket. Az appon keresztül minden vásárlásról azonnali értesítést kapsz, így mindig nyomon követheted a költéseidet.

 • Magyar nyelvű ügyfélszolgálat: A Wise segítőkész magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkezik, így bármilyen kérdésed vagy problémád esetén könnyen kapcsolatba léphetsz velük.

  Wise hátrányok

A Wise használatának néhány hátránya is lehet:

 • Magas átviteli díjak lehetnek: Bár a Wise általában alacsonyabb díjakat kínál, a nagyon magas átutalási összegek esetén a díjak is magasabbak lehetnek.

 • Hiányzik a készpénz kezelés lehetősége: A Wise szolgáltatásaiba nem tartozik a készpénz házhoz szállításának vagy üzleti készpénzfelvételnek a lehetősége, ami problémákat okozhat azoknak, akik készpénzhez szeretnének jutni.

 • Országonként változó korlátok és díjak: A Wise által kínált korlátok és díjak országonként eltérhetnek, ezért fontos alaposan megismerni az adott területre vonatkozó részleteket, hogy ne érjenek meglepetések.

 • Korlátozott ügyfélszolgálat: Az ügyfélszolgálat korlátozott lehet, és a válaszidők hosszabbak lehetnek, mint egy hagyományos bank esetében, ami problémák esetén frusztráló lehet.

A Wise használata

Hogyan tudod használni a Wise számládat Magyarországon?

Ha pénzt szeretnél váltani más devizára, külföldi ismerősnek vagy üzleti partnernek utalnál pénzt, vagy esetleg kártyával fizetnél külföldi nyaralásod alkalmával, a Wise számla használata rendkívül előnyös lehet számodra.

Magyarországon a Wise-ot a következő módokon lehet használni:

 • Pénzátutalások külföldre: A Wise segítségével könnyedén és költséghatékonyan küldhetsz pénzt külföldre vagy fogadhatsz pénzt más országokból.

 • Kártya használata: A Wise kártyáját elfogadják Magyarországo a legtöbb helyen és problémamentesen vásárolhatsz és fizethetsz vele.

 • Valutaváltás: Ha külföldi utazásra készülsz vagy valutaváltásra van szükséged, a Wise segít a kedvezőbb átváltási árfolyamokkal.

 • Számlaadó tranzakciók: Töltsd fel elektronikus pénztárcáidat és más számláidat különböző devizákban.

A Wise Magyarországon elsősorban pénzátutalásokhoz és valutaváltáshoz nyújt kiváló lehetőségeket.

Látogass el a Wise oldalára

Pénzküldés a Wise-zal

Pénzt küldeni a Wise-zal egyszerű és kényelmes. Először is, regisztrálnod kell a Wise-fiókodat. Az e-mail-címed és jelszavad megadásával kell létrehoznod egy fiókot. Miután sikeresen bejelentkeztél, kövesd az alábbi lépéseket:

1. Jelentkezz be a Wise-fiókodba: Lépj be a Wise-fiókodba a weboldalon vagy az alkalmazásban, majd válaszd ki a "Küldés" lehetőséget a főoldalon.

2. Válaszd ki, hogy honnan szeretnél utalni: Itt dönthetsz, hogy a Wise-on kívüli bankszámláról, vagy a Wise-egyenlegedről szeretnél fizetni.

3. Válaszd ki az utalás típusát: Választhatod a nemzetközi utalást, amely lehetővé teszi az utalást az általad választott pénznemben. Az azonos pénznemű utalás esetén ugyanabban a pénznemben küldöd és kapod meg a pénzt.

4. Írd be az utalni kívánt összeget: Határozd meg, mekkora összeget szeretnél utalni vagy fogadni.

5. Add meg a kedvezményezett adatait: Ha ismered a kedvezményezett számlaadatait, add meg őket. Ha nem ismered, de ő is Wise felhasználó, elegendő az e-mail-címét megadni, és a Wise megkeresi vagy elküldi neki az értesítést.

6. Ellenőrizd az utalás adatait: Győződj meg arról, hogy minden adat helyesen van-e megadva. Ezenkívól közleményt is írhatsz a kedvezményezettnek.

7. Válaszd ki a fizetés módját: Többféle fizetési mód közül választhatsz, és a Wise tájékoztatni fog az egyes lehetőségek díjairól és időtartamáról.

8. Az utolsó lépés: Miután minden adatot megadtál és kiválasztottad a fizetés módját, egyszerűen véglegesítsd az utalást. Miután megérkezett a pénzed, értesítést kapsz erről. A Wise továbbítja az értesítést a kedvezményezettnek is, hogy tudja, úton van a pénz.

Küldj pénzt a Wise-zal

Wise számla feltöltése

A Wise finanszírozási lehetőségei széles skálát fednek le, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb fizetési módot. Általánosságban elmondható, hogy a banki átutalás a legnépszerűbb és általában a legolcsóbb módja a Wise-fiók feltöltésének.

Azonban érdemes tudni, hogy a különböző országokban eltérő fizetési módok is elérhetők, hogy még könnyebben és gyorsabban finanszírozhasd fiókodat. Magyarországon az alábbi opciók elérhetőek: betéti kártya, hitelkártya, banki átutalás, Google Pay vagy Apple Pay.

Egyszerűen adhatsz hozzá pénzt az egyenlegedhez a másik egyenlegedről is. Ennek egyszerű módját most bemutatjuk neked. Kövesd az alábbi lépésekeket:

 • Menj az egyenleghez, amihez szeretnél pénzt adni.

 • Kattints a "Hozzáadás" lehetőségre.

 • Add meg, hogy mennyi pénzt szeretnél a számládhoz adni, és válaszd ki a pénznemet, amellyel fizetni szeretnél.

 • Válaszd ki, hogy hogyan szeretnél fizetni, majd kattints a "Folytatás" gombra.

A fizetési mód választását követően pontos utasításokat kapsz arról, hogyan tudod befejezni a tranzakciót. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben ezt a módszert választod, a pénznek olyan bankszámláról kell érkeznie, amin a név megegyezik a Wise fiókodon szereplő névvel. Például, ha a Wise fiókod céges, a bankszámlán, ahonnan a pénzt küldöd, a cég nevének kell szerepelnie.

Fontos információ

Bizonyos pénznemek esetében nem tudsz közvetlenül pénzt adni a Wise-számláidhoz. Ezek a pénznemek a következők: AED, BDT, CLP, CRC, EGP, HKD, GEL, IDR, ILS, INR, KES, MXN, LKR, NGN, NPR, MAD, PEN, PHP, PKR, RUB, THB, UAH, VND, ZAR, és CNY. Ha valamelyiket ezek közül a pénznemek közül szeretnéd tárolni a számládon, először adj pénzt a számládhoz egy másik pénznemben, majd váltsd át a kívánt pénznembe a Wise platformon.

Kifizetések 

Ha valaki pénzt küld neked a Wise platformon keresztül, akkor az átvétel módja a pénznemtől függően változhat. A legtöbb esetben az átutalások közvetlenül a szokásos számládra érkeznek meg, így könnyen hozzáférhetsz a pénzedhez. Azonban a Wise rugalmasságot kínál, és lehetőséget biztosít más kifizetési módokra is.

Például, ha rendelkezel egy Wise-számlával, akkor lehetőséged van arra, hogy az átutalt összeget a Wise-számládon tartsd, és aztán dönthetsz úgy, hogy átváltod vagy tovább utalod helyi banki adataiddal. A Wise többféle pénzfogadási és átváltási lehetőséget kínál, hogy megfeleljen az egyedi igényeidnek és kényelmednek.

Wise számla nyitása

A Wise számla nyitása rendkívül egyszerű folyamat, amelyet néhány egyszerű lépésben végezhetünk el. Íme, hogyan kell megnyitni egy Wise számlát:

Regisztrálj online percek alatt:

 • Első lépésként látogasd meg a Wise weboldalát, majd keresd meg a "Regisztráció" vagy "Fiók nyitása" gombot.

 • Kattints rá, és kövesd az egyszerű regisztrációs folyamatot. A regisztráció során adj meg egy érvényes e-mail címet, és hozz létre egy biztonságos jelszót.

 • Alternatív megoldásként a Google, Facebook vagy Apple fiókod használatával is regisztrálhatsz.

  Személyi azonosítás:

 • A Wise az ügyfelek és pénzük biztonságának érdekében fontos az azonosítás. A rendszer különböző információkat vagy dokumentumokat kér ellenőrzéshez. Általában az alábbi dokumentumokra lehet szükség:

 • Útlevél (fotó oldal)

 • Személyi igazolvány (mindkét oldal)

 • Jogosítvány (mindkét oldal)

Nyiss számlát a Wise-zal

Fizetési beállítások meghatározása:

 • Miután Wise fiókod ellenőrzése megtörtént, beállíthatod a fizetési részleteket. Ebben a lépésben megadhatod a küldeni kívánt összeget, vagy az összeget, amit a címzettnek kapnia kell.

 • Ezt az egyszerű lépést online a Wise weboldalán vagy a Wise alkalmazásban hajthatod végre. A rendszer azonnal kalkulálja a tranzakcióhoz szükséges árajánlatot és becsült érkezési időt, így könnyedén összehasonlíthatod a lehetőségeket és elvégezheted a kifizetést.

Ezek a lépések egyszerűek és gyorsan elvégezhetők, így rövid időn belül képes leszel használni a Wise számládat nemzetközi pénzügyeid kezelésére.

Szükséges dokumentumok

A Wise személyes fiók nyitásakor a szükséges dokumentumok az általad megadott információktól függenek. Azonban ne aggódj, mert a Wise mindig egyértelműen és lépésről lépésre végigvezet a szükséges dokumentumok beszerzésén. Általában a személyes fiókok esetében szükséged lehet a következő dokumentumokra:

 • Személyazonosító igazolványod (útlevél vagy személyi igazolvány) fotó oldala.

 • Lakcímigazolás vagy banki kivonat ami igazolja lakcímedet.

  Ha vállalkozásod van, és vállalkozási Wise fiókot szeretnél nyitni, akkor számolnod kell azzal, hogy szükséges lehet az igazgatók és részvényesek nevének, születési dátumának és lakóhelyének megadása. Különösen akkor, ha valakinek a vállalkozásban lévő részesedése 25% vagy annál több.

Ne felejtsd el, hogy a Wise mindent megtesz azért, hogy a folyamat egyszerű és zökkenőmentes legyen számodra. Ha bármilyen kérdésed vagy problémád merülne fel a dokumentumokkal kapcsolatban, mindig elérheted a támogató support csapatot, akik szívesen segítenek neked.

A dokumentumok ellenőrzésének időtartama

A dokumentumok ellenőrzésének időtartama szintén több tényezőtől függ, és változhat az ügyfelek között. Azonban fontos tudnod, hogy a Wise mindent megtesz az ügyfelek kényelmének és gyorsaságának érdekében.

Az ügyfelek dokumentumai a lehető leggyorsabban kerülnek ellenőrzésre, miután a szükséges dokumentumokat beküldik és a folyamatot elindítják. Ezzel biztosítva, hogy minél hamarabb hozzáférhessenek Wise-fiókjukhoz és élvezhessék a szolgáltatás előnyeit.

Wise utalási limit 

Vannak átutalási limitek, amelyek meghatározzák, hogy mekkora összeget küldhetsz a Wise-al.

Ezek a limitált összegek a tranzakció cél- és forráspénznemétől, valamint a választott fizetési módtól függenek. A limitinformációkat részletesen megtalálod a pénznemekre vonatkozó oldalainkon. Mindig figyelmeztetünk, ha közelítesz a megengedett limithez vagy azt meghaladod.

A legtöbb pénznem esetében a minimális és maximális limitek nagyjából 1 millió GBP-nak megfelelő összeget jelentenek. Ha bármilyen okból többet szeretnél küldeni, érdemes felvenni a kapcsolatot további információért.


Wise utalási limitek 
HUF300 millió HUF utalásonként
GBP5 millió GBP utalásonként
USD1 millió USD utalásonként
EUR6 millió EUR ulalásonként

Támogatott pénznemek

A Wise 40 különböző pénznemet támogat, mind forrás- és célpénznemként. Íme egy lista a támogatott pénznemekről:

Forrás- és célpénznemként támogatott pénznemekCsak célpénznemként támogatott pénznemek helyi utalással
AUD, BGN, BRL, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HUF, IDR, INR, JPY, MYR, NOK, NZD, PLN, RON, TRY, SEK, SGD, USDAED, ARS, BDT, BWP, CLP, CNY, COP, CRC, EGP, FJD, GEL, GHS, ILS, KES, KRW, LKR, MAD, MXN, NPR, PHP, PKR, THB, UAH, UGX, UYU, VND, ZAR, ZMW

A Wise rendelkezik egy globális bankszámla hálózattal, ami lehetővé teszi, hogy többféle pénznemben támogasson tranzakciókat világszerte. Ez segít abban, hogy pénzt küldj vagy fogadj olyan pénznemekben, amelyekre szükséged van.

Wise (korábban TransferWise) visszajelzések

A Wise a Trustpiloton összességében 4,2 csillagot kapott több mint 190,000 felhasználó visszajelzése után, ami az ügyfelek pozitív véleményeinek és elégedettségének egyértelmű jele.

A Wise egy bank?

A Wise nem egy hagyományos bank, hanem egy pénzügyi technológiai vállalkozás amely lehetővé teszi az embereknek és vállalkozásoknak, hogy nemzetközi pénzügyi tranzakciókat hajtsanak végre egyszerűen és költséghatékonyan. Bár a Wise nem bank, az ügyfeleik pénzének biztonságát az alábbiak garantálják:

 • Felügyelet és szabályozás: A Wise-ot szigorúan szabályozzák és felügyelik azok a hatóságok, akik felelősek a pénzügyi szolgáltatások ellenőrzéséért. Ez a szabályozás a pénzügyi biztonság és a fogyasztóvédelem érdekében van.

 • Banki partnerkapcsolatok: A Wise olyan banki partnerekkel együttműködik, akik hivatalosan engedélyezettek és szabályozottak a pénzügyi tranzakciókhoz. A pénzügyek kezelésére kijelölt számlát is használnak, hogy az ügyfelek pénze elkülönített maradjon a cég saját mérlegétől.

 • Biztonsági intézkedések: Az ügyfelek pénzügyi adatainak védelme kiemelt fontosságú. Erősített biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, például az adatok titkosítását és a kétlépcsős azonosítást.

 • Átláthatóság: A Wise kiemelten átlátható a díjak és az árfolyamok terén, így az ügyfelek mindig tudják, hogy mennyibe kerülnek a tranzakcióik, és milyen árfolyamon váltják a pénzüket.

Wise elérhetősége

Wise ügyfelek számára elérhető asztali verzió és mobilalkalmazás is, így bárhol és bármikor könnyedén kezelhetik pénzügyeiket.

Az ügyfelek kérdéseire és problémáira gyors és segítőkész válaszokat kaphatnak a magyar nyelvű ügyfélszolgálaton keresztül is az alábbi oldalon: https://wise.com/hu/help/

Wise alternatívák

A Wise egy rendkívül sokoldalú szolgáltatás, amely számos lehetőséget kínál. Azonban más alkalmazások és weboldalak is léteznek, hasonlóan a Wise-hoz, szolgáltatástól függően.

Itt van egy áttekintés a fő Wise versenytársakról:

 • OFX®: Egyetlen szolgáltatás, amelyet mind üzleti, mind magánszemélyek használhatnak, és több mint 170 országban elérhető.

 • Western Union®: Globális jelenléttel rendelkező szolgáltató, de csak személyek számára áll rendelkezésre, üzleti célokra nem.

 • Remitly®: Elérhető több mint 145 országban, magánszemélyeknek.

 • Revolut®: Globálisan használható mind üzleti, mind magánszemélyek számára.

 • PayPal®: Széles körben elterjedt szolgáltatás, amelyet mind üzleti, mind magánszemélyek használhatnak világszerte.

 • HSBC® Global Money: Elérhető üzleti és magánszemélyek számára is, több mint 150 országban.

 • Payoneer®: Főként üzleti célokra, de csak néhány országban érhető el.

Konklúzió: Wise—korábban TransferWise—vélemények

A Wise egy innovatív pénzügyi szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén és költséghatékonyan kezeljék nemzetközi pénzügyeiket. A Wise valós piaci középárfolyamot alkalmaz az átváltásoknál, így minimalizálva az átváltási veszteséget. Emellett számos pénznemben és országban elérhető, így könnyű és gyors pénzátutalásokat végezhetünk bárhol a világon. Az átlátható díjszabás és a rejtett költségek hiánya tovább növeli a Wise vonzerejét.

A Wise nem csupán egy hatékony pénzátutalási eszköz, hanem egy olyan megoldás is, amely segít spórolni nemzetközi tranzakciók során, és egyszerűsíti a nemzetközi pénzügyek kezelését. Tökéletes megoldás magányszemélyeknek és különböző méretű vállalkozásoknak is.

Elérhető a Wise Magyarországon?

Igen, elérhető. A Wise számla ideális megoldást nyújt arra, hogy magyar forintban fogadhass utalásokat, különösen akkor, ha a mindennapi életedben és a munkád során több pénznemet használsz.

Mennyibe kerül a Wise használata?

A Wise számla önmagában ingyenes, illetve nem kell meghatározott összegnek beérkeznie, így nincs probléma akkor sem, ha időszakosan egyáltalán nincs rajta forgalom.

Mennyi idő alatt lehet a Wise-zal pénzt küldeni?

A Wise számos népszerű devizaútvonalon képes az utalásokat 1 napon belül teljesíteni, akár azonos napon teljesített utalásként, akár azonnali utalásként is. Időnként a kifizetés sebességét befolyásolhatja különböző fizetési módok használata vagy rutinvizsgálatok.

Biztonságos a Wise?

Pénzügyi engedélyünk van a pénzed tárolására, és a pénz biztonságának megőrzése érdekében szigorú szabályokat követ, amelyeket a szabályozó hatóságok határoznak meg azokban az országokban, ahol operál. Az 2022. szeptember 30-i adatok alapján ügyfeleik 9,2 milliárd GBP-nek megfelelő összeget helyeztek el a Wise-számlájukon.

Hogyan alkalmazza a Wise az árfolyamokat?

Gyakran előfordul, hogy a bankok reklámozzák ingyenes vagy alacsony költségű utalásokat, ugyanakkor az átváltási árfolyamokkal rejtett díjakat számolnak fel. A Wise valós középárfolyamot kínál, így jelentős megtakarításokat érhetsz el a külföldi utalások díjaiban.

Elérhető Wise mobilapplikáció?

Igen. A Wise alkalmazása elérhető iPhone, iPad és Android eszközökön is, és internetkapcsolat mellett lehetőséged van pénzátutalásokra.

Hány valutát támogat a Wise?

40 különböző pénznemet támogat a Wise, amit használhatsz vagy tárolhatsz a Wise számládon, illetve másodpercek alatt válthatsz. Fogadj utalásokat külföldről 10 különböző pénznemhez tartozó számlaadattal és IBAN-számmal.

Használd ezeket nemzetközi utalások fogadására teljesen díjmentesen. E mellett, több mint 70 országba utalhatsz gyorsan, és mindezt rejtett díjak és az átváltási árfolyamokon történő haszonkulcs nélkül.

A Wise jó pénzátutalásra?

Igen, a Wise kiváló választás pénzátutalásokhoz. A Wise szolgáltatás segítségével könnyedén és költséghatékonyan küldhetsz pénzt külföldre. A Wise valós piaci középárfolyamot alkalmaz az átváltásnál, így nincs rejtett haszonkulcs vagy magas átváltási díj.

Emellett a Wise számos pénznemben és országban elérhető, így rugalmasan használhatod világszerte. Az alacsony díjak és a könnyen kezelhető felület miatt sokan választják a Wise-ot nemzetközi pénzátutalásokhoz.

Kedvező a Wise árfolyama?

Igen, a Wise árfolyama általában kedvezőbb, mint a hagyományos bankok által kínált árfolyamok. A Wise a valós piaci középárfolyamot alkalmazza az átváltásoknál, és minimális átváltási díjat számol fel. Ez azt jelenti, hogy kevesebb pénzt veszítesz az átváltás során, és jobb árfolyamon tudsz devizát cserélni.

A Wise átlátható díjszabása és a rejtett költségek hiánya további előnyt jelent a felhasználók számára, amelyek hozzájárulnak a kedvezőbb árfolyamhoz és a megtakarításhoz nemzetközi pénzátutalásokkor.